Alex Wijnant gaat Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine dagvaarden in een burgerlijk proces. De advocaat wil voor 350 festivalgangers de ticketprijs terugkrijgen na de afgelasting van het festival, schrijft De Morgen.

In der minne

Wijnant richtte eerder al een ingebrekestelling aan de Pukkelpop-organisatie. Daarop liet Chokri Mahassine weten dat hij bij zijn standpunt blijft en geen tickets gaat terugbetalen. In de laatste paragraaf van zijn brief schreef Chokri echter dat hij blijft openstaan voor een 'constructief gesprek'. Wijnant interpreteerde dat als een uitnodiging om de zaak alsnog in der minne te regelen, zonder dat er een proces aan te pas kwam.

Uitzondering

"Fout", zegt Chokri nu. "Waarom zou ik voor 350 Pukkelpoppers een uitzondering maken, als meer dan 80.000 festivalgangers wel zijn ingegaan op het voorstel om hun ticket te laten compenseren in drank- en eetbonnen voor de komende drie edities?"

Wijnant stapt daarom naar de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt. Hij gaat een dagvaarding opstellen en die door een deurwaarder laten betekenen aan de betrokken rechtbank. Daarmee wordt de zaak ingeleid, maar een vonnis zou pas voor ten vroegste eind juni zijn. Mogelijk valt de uitspraak na het gerechtelijk verlof, en dus na de volgende Pukkelpop-editie. (Belga/EE)

Alex Wijnant gaat Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine dagvaarden in een burgerlijk proces. De advocaat wil voor 350 festivalgangers de ticketprijs terugkrijgen na de afgelasting van het festival, schrijft De Morgen. In der minne Wijnant richtte eerder al een ingebrekestelling aan de Pukkelpop-organisatie. Daarop liet Chokri Mahassine weten dat hij bij zijn standpunt blijft en geen tickets gaat terugbetalen. In de laatste paragraaf van zijn brief schreef Chokri echter dat hij blijft openstaan voor een 'constructief gesprek'. Wijnant interpreteerde dat als een uitnodiging om de zaak alsnog in der minne te regelen, zonder dat er een proces aan te pas kwam.Uitzondering "Fout", zegt Chokri nu. "Waarom zou ik voor 350 Pukkelpoppers een uitzondering maken, als meer dan 80.000 festivalgangers wel zijn ingegaan op het voorstel om hun ticket te laten compenseren in drank- en eetbonnen voor de komende drie edities?" Wijnant stapt daarom naar de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt. Hij gaat een dagvaarding opstellen en die door een deurwaarder laten betekenen aan de betrokken rechtbank. Daarmee wordt de zaak ingeleid, maar een vonnis zou pas voor ten vroegste eind juni zijn. Mogelijk valt de uitspraak na het gerechtelijk verlof, en dus na de volgende Pukkelpop-editie. (Belga/EE)