Pardoen wordt ontheven uit zijn functie van Hoofd van het Huis van Zijne Majesteit Koning Albert, meldt het paleis. Hij wordt opgevolgd door Peter Degraer, vleugeladjudant van Zijne Majesteit Koning Albert.

De beslissing werd genomen door koning Filip die contact had met koning Albert en koningin Paola, en er speelt geen enkel persoonlijk conflict bij dit vertrek, zo liet het paleis, dat geen verdere commentaar levert, weten.

'Koning Filip komt hier als onbetwiste winnaar uit de bus', zegt VTM nieuws-journalist Barend Leyts. 'Voor koning Albert en Vincent Pardoen is dit zeer pijnlijk. Koning Albert verliest ook een vertrouweling. Bovendien wordt nog eens duidelijk gemaakt dat er maar één iemand is die de lakens uitdeelt in het paleis en dat is koning Filip.'

Het was Pardoen die woensdag een persbericht van koningin Paola naar het persagentschap Belga stuurde, na het eerste bezoek van Paola aan haar zoon prins Laurent die sinds twee weken in het ziekenhuis ligt.

Dotatie

Bronnen dicht bij het paleis bevestigen dat vooral de brief aan Belga en de verklaringen van Vincent Pardoen in de media deze beslissing motiveren. Zijn optreden als adviseur ging in tegen het functioneren van de instelling. In het verleden rees er al kritiek op het optreden van Vincent Pardoen, onder meer door tussen te komen bij leden van de regering ten gunste van de dotatie van koning Albert.

Barend Leyts heeft kunnen telefoneren met Pardoen en hem om een eerste reactie gevraagd. 'Hij klonk erg emotioneel. Hij heeft het gevoel dat hij koning Albert wel goed geadviseerd heeft.'

Luitenant-generaal Vincent Pardoen (67), ere-intendant van de Civiele Lijst, werd in juli vorig jaar na de troonswisseling, opgenomen in de entourage van koning Albert.

Pardoen wordt ontheven uit zijn functie van Hoofd van het Huis van Zijne Majesteit Koning Albert, meldt het paleis. Hij wordt opgevolgd door Peter Degraer, vleugeladjudant van Zijne Majesteit Koning Albert. De beslissing werd genomen door koning Filip die contact had met koning Albert en koningin Paola, en er speelt geen enkel persoonlijk conflict bij dit vertrek, zo liet het paleis, dat geen verdere commentaar levert, weten. 'Koning Filip komt hier als onbetwiste winnaar uit de bus', zegt VTM nieuws-journalist Barend Leyts. 'Voor koning Albert en Vincent Pardoen is dit zeer pijnlijk. Koning Albert verliest ook een vertrouweling. Bovendien wordt nog eens duidelijk gemaakt dat er maar één iemand is die de lakens uitdeelt in het paleis en dat is koning Filip.'Het was Pardoen die woensdag een persbericht van koningin Paola naar het persagentschap Belga stuurde, na het eerste bezoek van Paola aan haar zoon prins Laurent die sinds twee weken in het ziekenhuis ligt.Bronnen dicht bij het paleis bevestigen dat vooral de brief aan Belga en de verklaringen van Vincent Pardoen in de media deze beslissing motiveren. Zijn optreden als adviseur ging in tegen het functioneren van de instelling. In het verleden rees er al kritiek op het optreden van Vincent Pardoen, onder meer door tussen te komen bij leden van de regering ten gunste van de dotatie van koning Albert. Barend Leyts heeft kunnen telefoneren met Pardoen en hem om een eerste reactie gevraagd. 'Hij klonk erg emotioneel. Hij heeft het gevoel dat hij koning Albert wel goed geadviseerd heeft.'Luitenant-generaal Vincent Pardoen (67), ere-intendant van de Civiele Lijst, werd in juli vorig jaar na de troonswisseling, opgenomen in de entourage van koning Albert.