Dat meldt Kind en Gezin maandag.

De financiële problemen bij Horizon, een van de vijf erkende bemiddelingsbureaus voor interlandelijke adoptie in Vlaanderen, zijn een samenloop van factoren, zo luidt het.

"De drastische terugloop van adopties uit China, de onverwacht lange en dure accreditatieprocedure voor Rusland en de politieke instabiliteit van Nepal, hebben ertoe geleid dat er veel geïnvesteerd is in de uitbouw van de adoptiedienst. Dat terwijl er de voorbije maanden weinig bemiddelingscontracten konden worden afgesloten en de inkomsten laag waren."

Wachtlijsten
De Vlaamse Centrale Autoriteit inzake Adoptie (VCA) doet al het mogelijke om de adoptieprocedures voor de volledige wachtlijsten van Rusland, China en Nepal verder te laten lopen.

Ze zal een beroep doen op buitenlandse adoptiediensten om de samenwerking met deze herkomstlanden en de lopende dossiers over te nemen.

Dat meldt Kind en Gezin maandag. De financiële problemen bij Horizon, een van de vijf erkende bemiddelingsbureaus voor interlandelijke adoptie in Vlaanderen, zijn een samenloop van factoren, zo luidt het. "De drastische terugloop van adopties uit China, de onverwacht lange en dure accreditatieprocedure voor Rusland en de politieke instabiliteit van Nepal, hebben ertoe geleid dat er veel geïnvesteerd is in de uitbouw van de adoptiedienst. Dat terwijl er de voorbije maanden weinig bemiddelingscontracten konden worden afgesloten en de inkomsten laag waren."WachtlijstenDe Vlaamse Centrale Autoriteit inzake Adoptie (VCA) doet al het mogelijke om de adoptieprocedures voor de volledige wachtlijsten van Rusland, China en Nepal verder te laten lopen. Ze zal een beroep doen op buitenlandse adoptiediensten om de samenwerking met deze herkomstlanden en de lopende dossiers over te nemen.