Adecco-topman Patrick De Maeseneire heeft een brief verstuurd naar de klanten en relaties van de uitzendgroep, waarin hij zich verontschuldigt voor zijn uitspraken van enkele weken geleden die op veel onbegrip stuitten. Dat schrijft het onlinemedium "DeWereldMorgen" en wordt bevestigd bij Adecco. Volgens de woordvoerder van de uitzendgroep was het vooral de bedoeling toelichting te verschaffen bij zijn verklaringen.

Eind april bekritiseerde De Maeseneire in een interview met Kanaal Z het vakantiegeld en de dertiende maand in België. Hij raadde de Belgische ondernemingen ook aan naar het buitenland te verhuizen. Zijn uitspraken stuitten op heel wat kritiek. Onder meer de socialisten haalden in hun 1 mei-toespraken massaal uit naar de Zwitserse Belg, die zelf een jaarloon van ruim 3 miljoen euro opstrijkt.

Nu zet De Maeseneire in een brief de puntjes op de i. "Vanuit mijn positie als internationaal manager wou ik mijn persoonlijke visie geven over hoe ik België zie evolueren in vergelijking met andere omringende landen (...) Mijn boodschap is er één van bezorgdheid om onze maatschappelijke positie op een aantal vlakken te vrijwaren en te verbeteren. Helaas heb ik in het gesprek een aantal zeer ongelukkige voorbeelden aangehaald (...) Ik begrijp dat die tot scherpe reacties geleid hebben en ik wens mij hiervoor tegenover u te verontschuldigen".

700 werknemers in BelgiëDe Belg beklemtoont nog dat Adecco wereldwijd 33.000 werknemers telt, van wie 700 in België, en dat hij op geen enkel ogenblik aan de inkomsten van die mensen wil raken. Volgens de woordvoerder van Adecco is de brief gericht aan "partners en relaties", onder wie ook de leiders van de vakbonden. (Belga/INM)

Adecco-topman Patrick De Maeseneire heeft een brief verstuurd naar de klanten en relaties van de uitzendgroep, waarin hij zich verontschuldigt voor zijn uitspraken van enkele weken geleden die op veel onbegrip stuitten. Dat schrijft het onlinemedium "DeWereldMorgen" en wordt bevestigd bij Adecco. Volgens de woordvoerder van de uitzendgroep was het vooral de bedoeling toelichting te verschaffen bij zijn verklaringen. Eind april bekritiseerde De Maeseneire in een interview met Kanaal Z het vakantiegeld en de dertiende maand in België. Hij raadde de Belgische ondernemingen ook aan naar het buitenland te verhuizen. Zijn uitspraken stuitten op heel wat kritiek. Onder meer de socialisten haalden in hun 1 mei-toespraken massaal uit naar de Zwitserse Belg, die zelf een jaarloon van ruim 3 miljoen euro opstrijkt. Nu zet De Maeseneire in een brief de puntjes op de i. "Vanuit mijn positie als internationaal manager wou ik mijn persoonlijke visie geven over hoe ik België zie evolueren in vergelijking met andere omringende landen (...) Mijn boodschap is er één van bezorgdheid om onze maatschappelijke positie op een aantal vlakken te vrijwaren en te verbeteren. Helaas heb ik in het gesprek een aantal zeer ongelukkige voorbeelden aangehaald (...) Ik begrijp dat die tot scherpe reacties geleid hebben en ik wens mij hiervoor tegenover u te verontschuldigen". 700 werknemers in BelgiëDe Belg beklemtoont nog dat Adecco wereldwijd 33.000 werknemers telt, van wie 700 in België, en dat hij op geen enkel ogenblik aan de inkomsten van die mensen wil raken. Volgens de woordvoerder van Adecco is de brief gericht aan "partners en relaties", onder wie ook de leiders van de vakbonden. (Belga/INM)