Peter Dedecker ontvangt maandag nog een dagvaarding om op 29 maart te verschijnen voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, meldt advocaat van het ACW Hans Rieder. Het ACW wil een schadevergoeding wegens laster

Het ACW liet eerder al verstaan een klacht te willen indienen wegens laster tegen de N-VA'ers die de arbeidersbeweging beschuldigd hebben van schriftvervalsing en fraude.

"We kunnen het niet pikken dat we dieven en fraudeurs genoemd worden", zei topman Patrick Develtere onlangs. Degene met een moreel-ethisch probleem is in zijn ogen niet het ACW, maar wel "zij die bijzonder veel agressie hebben getoond en ons aan de schandpaal hebben genageld". "Dat was een intentieproces zonder fundering op basis van manifest onjuiste informatie."

Jan Jambon ontspringt de dans

N-VA-fractieleider Jan Jambon wordt niet gedagvaard. Hij organiseerde nochtans samen met Dedecker de bewuste persconferentie waarop de beschuldigingen richting ACW werden geuit, maar volgens advocaat Hans Rieder bleek uit de beelden niets dat hem ten laste kan gelegd worden. De klacht beperkt zich op dit moment dus tot Dedecker.

De parlementaire onschendbaarheid van het N-VA-Kamerlid vormt in elk geval geen probleem. Die geldt enkel voor strafrechtelijke zaken, aldus nog Rieder. "Zoals iedere Belg" kan Dedecker wel in een burgerlijke zaak gedagvaard worden. De Kamer zal zijn onschendbaarheid dus ook niet moeten opheffen. (Belga/TE)

Peter Dedecker ontvangt maandag nog een dagvaarding om op 29 maart te verschijnen voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, meldt advocaat van het ACW Hans Rieder. Het ACW wil een schadevergoeding wegens lasterHet ACW liet eerder al verstaan een klacht te willen indienen wegens laster tegen de N-VA'ers die de arbeidersbeweging beschuldigd hebben van schriftvervalsing en fraude. "We kunnen het niet pikken dat we dieven en fraudeurs genoemd worden", zei topman Patrick Develtere onlangs. Degene met een moreel-ethisch probleem is in zijn ogen niet het ACW, maar wel "zij die bijzonder veel agressie hebben getoond en ons aan de schandpaal hebben genageld". "Dat was een intentieproces zonder fundering op basis van manifest onjuiste informatie." Jan Jambon ontspringt de dansN-VA-fractieleider Jan Jambon wordt niet gedagvaard. Hij organiseerde nochtans samen met Dedecker de bewuste persconferentie waarop de beschuldigingen richting ACW werden geuit, maar volgens advocaat Hans Rieder bleek uit de beelden niets dat hem ten laste kan gelegd worden. De klacht beperkt zich op dit moment dus tot Dedecker. De parlementaire onschendbaarheid van het N-VA-Kamerlid vormt in elk geval geen probleem. Die geldt enkel voor strafrechtelijke zaken, aldus nog Rieder. "Zoals iedere Belg" kan Dedecker wel in een burgerlijke zaak gedagvaard worden. De Kamer zal zijn onschendbaarheid dus ook niet moeten opheffen. (Belga/TE)