Een tiental politiemensen heeft een groep sympathisanten van de VUB-hongerstakers ontzet die het hoofdkwartier van de PS waren binnengedrongen.

De actievoerders eisten een ontmoeting met premier Elio Di Rupo om een uitweg te zoeken voor de hongerstaking van de mensen zonder papieren die intussen al 91 dagen duurt. Zes van hen zijn na de actie administratief aangehouden.

Van de kleine twintig opgedaagde militanten wisten er acht het gebouw binnen te dringen en een balkon op de eerste verdieping te bereiken. De PS stelde hen een overleg voor met de raadgever gespecialiseerd in migratie, maar daar namen ze geen genoegen mee.

"Dat is dezelfde persoon die we al twee keer ontmoet hebben, wat nooit tot iets geleid heeft. De situatie is zodanig extreem geworden dat een sterk signaal zoals het bezetten van de PS-hoofdzetel zich opdrong", aldus één van de manifestanten.

Toen de actievoerders het gebouw niet wensten te verlaten, zijn ze door de agenten ontzet. (Belga/INM)

Een tiental politiemensen heeft een groep sympathisanten van de VUB-hongerstakers ontzet die het hoofdkwartier van de PS waren binnengedrongen. De actievoerders eisten een ontmoeting met premier Elio Di Rupo om een uitweg te zoeken voor de hongerstaking van de mensen zonder papieren die intussen al 91 dagen duurt. Zes van hen zijn na de actie administratief aangehouden. Van de kleine twintig opgedaagde militanten wisten er acht het gebouw binnen te dringen en een balkon op de eerste verdieping te bereiken. De PS stelde hen een overleg voor met de raadgever gespecialiseerd in migratie, maar daar namen ze geen genoegen mee. "Dat is dezelfde persoon die we al twee keer ontmoet hebben, wat nooit tot iets geleid heeft. De situatie is zodanig extreem geworden dat een sterk signaal zoals het bezetten van de PS-hoofdzetel zich opdrong", aldus één van de manifestanten. Toen de actievoerders het gebouw niet wensten te verlaten, zijn ze door de agenten ontzet. (Belga/INM)