De "actie" vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Bij de politie zijn intussen meer dan 50 meldingen binnengekomen. De activisten lieten naar eigen zeggen telkens een boodschap achter op een flyer tussen de ruitenwissers. Daarin verklaren ze dat de eigenaars van de wagens zelf hun band weer kunnen oppompen zonder depechdiensten te moeten contacteren. Voorts roepen ze hen op om na te denken over de impact van hun wagens op het milieu. "De wagens verbruiken ongehoord veel brandstof en stoten gemiddeld 250 gram CO2 per kilometer uit terwijl een stadswagen slechts 150 gram uitstoot", aldus de actiegroep in de naar de pers verspreide e-mail.

"De Volgende Generatie" prijst de recente beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om van het hele gebied tussen Scheldekaaien en Leien een zone 30 te maken, maar eist dat Antwerpen nu echt een stad wordt "waar de fiets koning is en de auto een ongewenste gast".

De lokale politie kreeg intussen sinds 5.50 uur vanochtend al meer dan 50 meldingen van slachtoffers. Het actieterrein van de groepering zou zich alvast hebben gesitueerd in en om de buurt "het Zuid", aan beide zijden van de Leien. De politie roept alle getroffenen op om klacht neer te leggen en is een onderzoek gestart naar de daders. (Belga)

De "actie" vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Bij de politie zijn intussen meer dan 50 meldingen binnengekomen. De activisten lieten naar eigen zeggen telkens een boodschap achter op een flyer tussen de ruitenwissers. Daarin verklaren ze dat de eigenaars van de wagens zelf hun band weer kunnen oppompen zonder depechdiensten te moeten contacteren. Voorts roepen ze hen op om na te denken over de impact van hun wagens op het milieu. "De wagens verbruiken ongehoord veel brandstof en stoten gemiddeld 250 gram CO2 per kilometer uit terwijl een stadswagen slechts 150 gram uitstoot", aldus de actiegroep in de naar de pers verspreide e-mail. "De Volgende Generatie" prijst de recente beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om van het hele gebied tussen Scheldekaaien en Leien een zone 30 te maken, maar eist dat Antwerpen nu echt een stad wordt "waar de fiets koning is en de auto een ongewenste gast". De lokale politie kreeg intussen sinds 5.50 uur vanochtend al meer dan 50 meldingen van slachtoffers. Het actieterrein van de groepering zou zich alvast hebben gesitueerd in en om de buurt "het Zuid", aan beide zijden van de Leien. De politie roept alle getroffenen op om klacht neer te leggen en is een onderzoek gestart naar de daders. (Belga)