De cel Brandweer van het VSOA diende begin juni een aanzegging in voor alle 34 brandweerzones van het land en voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De bond kloeg over tekortkomingen in de uitvoering van de brandweerhervorming, en dan in het bijzonder rond de gezondheid en veiligheid van de brandweerlieden. "We behouden ons het recht om vanaf januari acties op te starten", stond in de aanzegging. Labourdette wijst er donderdag op dat de aanzegging nooit werd opgeschort en dat er effectief acties zullen plaatsvinden.

Hoewel er op 8 juni een constructieve ontmoeting was met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), is de toestand sindsdien veranderd. "Tijdens het laatste onderhandelingscomité, in november, werden al onze opmerkingen verworpen door de experts van het kabinet-Jambon", zegt de vakbondsman. "Te veel is te veel, zegt de vakbondsbasis." Het VSOA hoopt maandag of dinsdag de acties te kunnen afstemmen met de andere vakbonden. (Belga/NSK)

De cel Brandweer van het VSOA diende begin juni een aanzegging in voor alle 34 brandweerzones van het land en voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.De bond kloeg over tekortkomingen in de uitvoering van de brandweerhervorming, en dan in het bijzonder rond de gezondheid en veiligheid van de brandweerlieden. "We behouden ons het recht om vanaf januari acties op te starten", stond in de aanzegging. Labourdette wijst er donderdag op dat de aanzegging nooit werd opgeschort en dat er effectief acties zullen plaatsvinden.Hoewel er op 8 juni een constructieve ontmoeting was met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), is de toestand sindsdien veranderd. "Tijdens het laatste onderhandelingscomité, in november, werden al onze opmerkingen verworpen door de experts van het kabinet-Jambon", zegt de vakbondsman. "Te veel is te veel, zegt de vakbondsbasis." Het VSOA hoopt maandag of dinsdag de acties te kunnen afstemmen met de andere vakbonden. (Belga/NSK)