De horecasector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Als de coronacijfers het toelaten mag de sector op 8 mei opnieuw de deuren openen. Maar vanuit de sector doken er de voorbije weken ook ongeruste signalen op omdat veel personeelsleden door de crisis andere oorden hebben opgezocht. Er is hier en daar de vrees dat er onvoldoende personeel zal zijn om een vlotte heropening te garanderen. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits is niet doof voor die bezorgdheid. Zij heeft samen met de horecasector, VDAB en opleidingsdiensten een pakket maatregelen uitgewerkt. Om snel in te spelen op de bestaande noden komt er een bijkomend opleidingsaanbod. Zo organiseert VDAB groeitrajecten, trajecten waarmee horecamedewerkers versneld kunnen doorgroeien naar een hoger jobprofiel, bijvoorbeeld van keukenmedewerker naar hulpkok. Daarnaast komt er een uitbreiding van het digitale opleidingsaanbod en worden er digitale infopaketten ontwikkeld om mensen beter te informeren over beroepen in de horeca. Dat zou de instroom in de sector moeten stimuleren. "We willen er samen met de sector voor zorgen dat alles klaar staat voor een duurzame en veilige heropening van de horeca", zegt minister Crevits. Meer informatie over opleidingen in de horecasector en over het plaatsen van vacatures in de sector is terug te vinden op de website https://vlaanderen.horecaforma.be/ (Belga)

De horecasector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Als de coronacijfers het toelaten mag de sector op 8 mei opnieuw de deuren openen. Maar vanuit de sector doken er de voorbije weken ook ongeruste signalen op omdat veel personeelsleden door de crisis andere oorden hebben opgezocht. Er is hier en daar de vrees dat er onvoldoende personeel zal zijn om een vlotte heropening te garanderen. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits is niet doof voor die bezorgdheid. Zij heeft samen met de horecasector, VDAB en opleidingsdiensten een pakket maatregelen uitgewerkt. Om snel in te spelen op de bestaande noden komt er een bijkomend opleidingsaanbod. Zo organiseert VDAB groeitrajecten, trajecten waarmee horecamedewerkers versneld kunnen doorgroeien naar een hoger jobprofiel, bijvoorbeeld van keukenmedewerker naar hulpkok. Daarnaast komt er een uitbreiding van het digitale opleidingsaanbod en worden er digitale infopaketten ontwikkeld om mensen beter te informeren over beroepen in de horeca. Dat zou de instroom in de sector moeten stimuleren. "We willen er samen met de sector voor zorgen dat alles klaar staat voor een duurzame en veilige heropening van de horeca", zegt minister Crevits. Meer informatie over opleidingen in de horecasector en over het plaatsen van vacatures in de sector is terug te vinden op de website https://vlaanderen.horecaforma.be/ (Belga)