De actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal verzetten zich gezamenlijk tegen de beslissing van de Vlaamse regering in het Oosterweeldossier.

De Vlaamse regering besliste op 30 maart principieel om te kiezen voor een tunnel op de plaats waar de Lange Wapperbrug voorzien was.

De bouw van die tunnel mocht wel niet meer kosten dan de brug en moet even snel aangelegd worden. Ze moet ook in overeenstemming zijn met de Europese veiligheidsvoorschriften. Als aan die voorwaarden niet voldaan is, komt de Lange Wapper er toch.

In een eerste reactie was Manu Claeys van stRaten-generaal positief over de beslissing. Ademloos verwierp het scenario van meetaf aan wegens een 'gebrek aan visie'.

'Strijdgaatvoort'

Beide actiegroepen lieten donderdag in Gazet van Antwerpen weten dat ze gezamenlijk tegen de beslissing van de Vlaamse regering zijn en hun strijd voortzetten.

Volgens Peter Verhaeghe van stRaten-generaal staat het politieke compromis ver van het algemeen belang.

Hij wil alle documenten zien waaruit moet blijken dat het alternatief Meccanoplan van Forum 2020 (een groep academici en ondernemers) niet haalbaar is.

Voorzitter Wim Van Hees van Ademloos herhaalt zijn verzet tegen de Lange Wapper. Volgens hem is het viaduct de 'pest voor Vlaanderen'.

Forum 2020 zegt bij monde van ondernemer Christian Leysen haar standpunt pas na de paasvakantie bekend te maken.

De actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal verzetten zich gezamenlijk tegen de beslissing van de Vlaamse regering in het Oosterweeldossier.De Vlaamse regering besliste op 30 maart principieel om te kiezen voor een tunnel op de plaats waar de Lange Wapperbrug voorzien was. De bouw van die tunnel mocht wel niet meer kosten dan de brug en moet even snel aangelegd worden. Ze moet ook in overeenstemming zijn met de Europese veiligheidsvoorschriften. Als aan die voorwaarden niet voldaan is, komt de Lange Wapper er toch.In een eerste reactie was Manu Claeys van stRaten-generaal positief over de beslissing. Ademloos verwierp het scenario van meetaf aan wegens een 'gebrek aan visie'.'Strijdgaatvoort'Beide actiegroepen lieten donderdag in Gazet van Antwerpen weten dat ze gezamenlijk tegen de beslissing van de Vlaamse regering zijn en hun strijd voortzetten.Volgens Peter Verhaeghe van stRaten-generaal staat het politieke compromis ver van het algemeen belang.Hij wil alle documenten zien waaruit moet blijken dat het alternatief Meccanoplan van Forum 2020 (een groep academici en ondernemers) niet haalbaar is.Voorzitter Wim Van Hees van Ademloos herhaalt zijn verzet tegen de Lange Wapper. Volgens hem is het viaduct de 'pest voor Vlaanderen'.Forum 2020 zegt bij monde van ondernemer Christian Leysen haar standpunt pas na de paasvakantie bekend te maken.