Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) noemt het "onbegrijpelijk dat men in deze omstandigheden het treinverkeer grondig in de war stuurt. Dergelijke acties dragen niet bij tot de oplossing van de problemen waarmee we nu kampen, wel integendeel."

Buysse wijst erop dat het treinverkeer het voorbije jaar al bijna twintig keer plat lag. "Bepaalde partijen stellen voor om stakingen aan banden te leggen, met duidelijke regels en procedures, en met gevolgen voor wanneer de regels niet worden nageleefd. Voor het VBO is dit de goede insteek voor een debat dat dringend gevoerd moet worden."

Verplichte basisdienstverlening

Ondernemersorganisaties Unizo en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) dringen aan op een wettelijk verplichte basisdienstverlening. "Een staking door overbeschermde werknemers in een monopolistisch bedrijf kan, in economisch moeilijke tijden, alleen op onbegrip en ongeloof rekenen", reageert UNIZO. "Het is al de tweede 24 urenstaking op slechts zes weken tijd. We vragen de overheid nogmaals een basisdienstverlening van de spoorwegdiensten wettelijk af te dwingen." Het NSZ vraagt "een grondig debat waarbij vooral gesproken wordt over hoe een minimale dienstverlening gegarandeerd moet worden. Het wordt tijd dat ze zich in een privélogica inschrijven, en hiernaar handelen."
"Sommige vakbondsmensen moeten beseffen dat ze ondernemingen beter helpen om de economische storm te overleven, als we willen dat die storm de welvaart niet uit ons land wegblaast", meent Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder bij Voka. (Belga/TE)

Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) noemt het "onbegrijpelijk dat men in deze omstandigheden het treinverkeer grondig in de war stuurt. Dergelijke acties dragen niet bij tot de oplossing van de problemen waarmee we nu kampen, wel integendeel." Buysse wijst erop dat het treinverkeer het voorbije jaar al bijna twintig keer plat lag. "Bepaalde partijen stellen voor om stakingen aan banden te leggen, met duidelijke regels en procedures, en met gevolgen voor wanneer de regels niet worden nageleefd. Voor het VBO is dit de goede insteek voor een debat dat dringend gevoerd moet worden." Verplichte basisdienstverlening Ondernemersorganisaties Unizo en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) dringen aan op een wettelijk verplichte basisdienstverlening. "Een staking door overbeschermde werknemers in een monopolistisch bedrijf kan, in economisch moeilijke tijden, alleen op onbegrip en ongeloof rekenen", reageert UNIZO. "Het is al de tweede 24 urenstaking op slechts zes weken tijd. We vragen de overheid nogmaals een basisdienstverlening van de spoorwegdiensten wettelijk af te dwingen." Het NSZ vraagt "een grondig debat waarbij vooral gesproken wordt over hoe een minimale dienstverlening gegarandeerd moet worden. Het wordt tijd dat ze zich in een privélogica inschrijven, en hiernaar handelen." "Sommige vakbondsmensen moeten beseffen dat ze ondernemingen beter helpen om de economische storm te overleven, als we willen dat die storm de welvaart niet uit ons land wegblaast", meent Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder bij Voka. (Belga/TE)