Acteurs, zangers en meer dan 100 vakbondsmensen steunen PVDA met 'Ik versterk links'

06/05/14 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Ben Rottiers, An Nelissen en Deborah Ostrega zijn enkele van de bekende namen die zich achter de PVDA-oproep 'Ik versterk links' scharen. Opvallend: ook meer dan 100 AVC- en ABVV-militanten doen dat.

Acteurs, zangers en meer dan 100 vakbondsmensen steunen PVDA met 'Ik versterk links'

PvdA-voorzitter Peter Mertens © BELGA

PVDA+ pakt in de campagne 'Ik versterk links' uit met een lijst sympathisanten uit de culturele, academische en - vooral - vakbondswereld. De radicaal linkse partij wil daarmee ontkrachten dat een stem op hen links verzwakt, zoals SP.A en ABVV zeggen.

Op de lijst staan mensen uit de culturele, academische en vakbondswereld. Onder hen acteurs als Ben Rottiers (Pol uit De Kampioenen), Dirk Tuypens (onder andere Witse) en An Nelissen en zangeres Deborah Ostrega en zanger Mong Roseel. Rottiers: 'Het volk is getemd. Ik vraag u, laat u niet temmen, maar laat net zoals ik uw hart spreken en geef uw stem aan de partij die uw stem zal doen klinken in het parlement'.

Lange lijst ABVV'ers en ACV'ers

Wat vooral opvalt is de erg lange lijst ABVV'ers en ACV'ers: de vakbonden gelinkt aan respectievelijk de SP.A en CD&V. 121 rode en groene vakbondsmensen hebben blijkbaar geen boodschap aan het 'een stem voor PVDA+ verzwakt links'-verhaal dat vooral de socialistische partij en vakbond brengen.

'Authentiek links'

Volgens PVDA+ roepen de ondertekenaars op om 'deze keer voor de partij van Peter Mertens te stemmen, zéker op diens kandidatuur voor de federale verkiezingen'. 'Omdat er eindelijk een momentum is in dit land waarop authentiek links een ernstige kans maakt om volksvertegenwoordigers af te vaardigen. Het zou het democratisch debat versterken, en het zou ook het linkse gedachtegoed bij de traditionele centrumlinkse partijen versterken.'

Onze partners