Een wetsvoorstel van PS en Ecolo-Groen, dat artiesten en technici uit de cultuursector makkelijker toegang moet geven tot werkloosheidsuitkeringen, is donderdag niet door de Kamer geraakt. N-VA heeft een advies van de Raad van State gevraagd en heeft daarvoor de nodige vijftig stemmen gevonden bij Open VLD, CD&V en Vlaams Belang.

'Politieke spelletjes moesten blijkbaar voorgaan op steun aan de zwaarst getroffenen onder ons', reageert de Acteursgilde. 'De artiestengemeenschap voelt zich zwaar bedrogen. Zeker na de beloftes die gemaakt werden in ons onderhoud met de premier en de bevoegde ministers van de kern.'

'Wij zijn de laatsten om privileges te vragen, maar we zijn een bijzondere sector waar mensen bijna altijd werken met korte contracten en van de ene opdracht naar de andere hoppen', voegde gedelegeerd bestuurder Johan Van Assche eraan toe op Radio 1. 'We vragen niets anders dan waar bijna iedereen op dit moment recht op heeft: een uitkering om deze crisis door te komen.' Het gaat volgens Van Assche slechts over een paar duizend mensen.

De Acteursgilde beraadt zich over acties.

Terug naar af: artiesten slachtoffer van politieke spelletjes. Het voorstel “tijdelijke toegang tot de werkloosheid”...

Geplaatst door De Acteursgilde op Donderdag 18 juni 2020
Een wetsvoorstel van PS en Ecolo-Groen, dat artiesten en technici uit de cultuursector makkelijker toegang moet geven tot werkloosheidsuitkeringen, is donderdag niet door de Kamer geraakt. N-VA heeft een advies van de Raad van State gevraagd en heeft daarvoor de nodige vijftig stemmen gevonden bij Open VLD, CD&V en Vlaams Belang. 'Politieke spelletjes moesten blijkbaar voorgaan op steun aan de zwaarst getroffenen onder ons', reageert de Acteursgilde. 'De artiestengemeenschap voelt zich zwaar bedrogen. Zeker na de beloftes die gemaakt werden in ons onderhoud met de premier en de bevoegde ministers van de kern.' 'Wij zijn de laatsten om privileges te vragen, maar we zijn een bijzondere sector waar mensen bijna altijd werken met korte contracten en van de ene opdracht naar de andere hoppen', voegde gedelegeerd bestuurder Johan Van Assche eraan toe op Radio 1. 'We vragen niets anders dan waar bijna iedereen op dit moment recht op heeft: een uitkering om deze crisis door te komen.' Het gaat volgens Van Assche slechts over een paar duizend mensen. De Acteursgilde beraadt zich over acties.