ACOD wil zo protesteren tegen het 'rechtse regeringsbeleid, gericht op de afbouw van de openbare diensten'.

'De regering-Michel voerde tegelijk een rampzalig fiscaal beleid dat de burgers de rekening presenteert voor een economische heropleving die enkel op papier bestaat', zegt ACOD in een persbericht.

Volgens Chris Reniers, vicevoorzitster van de federale ACOD, stelde de bond zich de afgelopen maanden 'constructief' op. "Maar we merken dat het geen verschil uitmaakt. Daarom leeft er in alle sectoren de overtuiging dat reactie nodig is.'

Wat de precieze acties zullen inhouden, zal afhangen van sector tot sector. Wel zou een massabetoging op 10 oktober alvast niet de bedoeling zijn. Reniers zegt te hopen op navolging van de andere bonden. Daarbij sluit ze meer acties later in het najaar niet uit.

ACV

Bij de collega's van de christelijke vakbond wordt de komende weken, samen met de afgevaardigden, bekeken wat er te doen staat, zegt voorzitter Luc Hamelinck van de Federatie van Christelijke Syndicaten van Openbare Diensten.

Hamelinck herinnert eraan dat het ACV na het bekendraken van het Zomerakkoord van de regering-Michel al had aangegeven dat een aantal maatregelen niet door de beugel kon en dat er zeker reactie op zou komen. Een van de grootste doorns in het oog van de vakbond is het komaf maken met de vaste benoemingen bij de ambtenaren.

ACOD wil zo protesteren tegen het 'rechtse regeringsbeleid, gericht op de afbouw van de openbare diensten'. 'De regering-Michel voerde tegelijk een rampzalig fiscaal beleid dat de burgers de rekening presenteert voor een economische heropleving die enkel op papier bestaat', zegt ACOD in een persbericht. Volgens Chris Reniers, vicevoorzitster van de federale ACOD, stelde de bond zich de afgelopen maanden 'constructief' op. "Maar we merken dat het geen verschil uitmaakt. Daarom leeft er in alle sectoren de overtuiging dat reactie nodig is.' Wat de precieze acties zullen inhouden, zal afhangen van sector tot sector. Wel zou een massabetoging op 10 oktober alvast niet de bedoeling zijn. Reniers zegt te hopen op navolging van de andere bonden. Daarbij sluit ze meer acties later in het najaar niet uit. Bij de collega's van de christelijke vakbond wordt de komende weken, samen met de afgevaardigden, bekeken wat er te doen staat, zegt voorzitter Luc Hamelinck van de Federatie van Christelijke Syndicaten van Openbare Diensten. Hamelinck herinnert eraan dat het ACV na het bekendraken van het Zomerakkoord van de regering-Michel al had aangegeven dat een aantal maatregelen niet door de beugel kon en dat er zeker reactie op zou komen. Een van de grootste doorns in het oog van de vakbond is het komaf maken met de vaste benoemingen bij de ambtenaren.