'Het ongenoegen van ons personeel is niet geluwd. We verwachtend at de directie snel een paar knopen doorhakt. Want onze zorgen zijn niet weg. Als we tegen half september geen duidelijkheid hebben, staken we opnieuw.' Dat zegt Jean-Pierre Goossens, voorzitter van de Vlaamse tak van ACOD Spoor in de Gazet van Antwerpen.

Na de 24 urenstaking bij een deel van het NMBS-personeel, die voor zware hinder op het spoornet zorgde, gaan alle vakbonden samenzitten met de directie van de NMBS. Als daar niets uitkomt tegen midden september, zo zegt Jean-Pierre Goossens van ACOD Spoor, dan staakt zijn vakbond opnieuw. 'Het ongenoegen van ons personeel is niet geluwd. We verwachten dat de directie snel een paar knopen doorhakt. Want onze zorgen zijn niet weg. Als we tegen half september geen duidelijkheid hebben, staken we opnieuw' klinkt het in de Gazet van Antwerpen.

Die krant schrijft ook dat Jo Cornu, de topman van NMBS, laat becijferen hoeveel de staking aan de spoorwegen gekost heeft. Een vorige, vergelijkbare, staking in 2009 zou 5,1 miljoen euro schade opgeleverd hebben.

De reacties op de staking waren erg negatief. Stefan Stynen van TreinTramBus noemt de staking 'pure sabotage'. Bij reizigers was wel begrip voor de redenen van de staking (het NMBS-personeel kan wegens een personeelstekort opgespaarde recupdagen en vakantie niet opnemen), maar niet voor de drastische manier waarop.

In een opiniebijdrage op Knack.be neemt Kurt De Loor, Vlaams parlementslid van SP.A, echter de verdediging van de stakers op zich. 'Het personeel bij de NMBS kan geen verlof opnemen zoals u en ik omdat hun werkgever weigert te investeren in meer personeel. Niet verwonderend dat ze gefrustreerd het werk neerleggen nu de vakantie nadert en ook hun kinderen en kleinkinderen thuis zijn en van vakantie willen genieten.

Na de 24 urenstaking bij een deel van het NMBS-personeel, die voor zware hinder op het spoornet zorgde, gaan alle vakbonden samenzitten met de directie van de NMBS. Als daar niets uitkomt tegen midden september, zo zegt Jean-Pierre Goossens van ACOD Spoor, dan staakt zijn vakbond opnieuw. 'Het ongenoegen van ons personeel is niet geluwd. We verwachten dat de directie snel een paar knopen doorhakt. Want onze zorgen zijn niet weg. Als we tegen half september geen duidelijkheid hebben, staken we opnieuw' klinkt het in de Gazet van Antwerpen. Die krant schrijft ook dat Jo Cornu, de topman van NMBS, laat becijferen hoeveel de staking aan de spoorwegen gekost heeft. Een vorige, vergelijkbare, staking in 2009 zou 5,1 miljoen euro schade opgeleverd hebben.De reacties op de staking waren erg negatief. Stefan Stynen van TreinTramBus noemt de staking 'pure sabotage'. Bij reizigers was wel begrip voor de redenen van de staking (het NMBS-personeel kan wegens een personeelstekort opgespaarde recupdagen en vakantie niet opnemen), maar niet voor de drastische manier waarop. In een opiniebijdrage op Knack.be neemt Kurt De Loor, Vlaams parlementslid van SP.A, echter de verdediging van de stakers op zich. 'Het personeel bij de NMBS kan geen verlof opnemen zoals u en ik omdat hun werkgever weigert te investeren in meer personeel. Niet verwonderend dat ze gefrustreerd het werk neerleggen nu de vakantie nadert en ook hun kinderen en kleinkinderen thuis zijn en van vakantie willen genieten.