De organisatie wil op die manier haar ongenoegen uiten ten aanzien van de regering die, aldus de vakbond, het sociaal overleg zou hebben omzeild, zo schrijven Le Soir en L'Echo donderdag.

De acties zullen worden gedekt door een stakingsaanzegging. "Dat wil zeggen dat er mogelijk bedrijven gesloten zullen blijven", aldus Goblet. Het ABVV voelt zich bedrogen naar aanleiding van de in het kader van de begrotingscontrole aangekondigde hervormingen op vlak van de arbeidsmarkt en de pensioenen.

"Het is nooit onze wens geweest om over te gaan tot acties of stakingen, maar wanneer het sociale overleg door de regering en de werkgevers onmogelijk wordt gemaakt (...) moeten wij wel van ons laten horen", luidt het. (Belga/NSK)

De organisatie wil op die manier haar ongenoegen uiten ten aanzien van de regering die, aldus de vakbond, het sociaal overleg zou hebben omzeild, zo schrijven Le Soir en L'Echo donderdag. De acties zullen worden gedekt door een stakingsaanzegging. "Dat wil zeggen dat er mogelijk bedrijven gesloten zullen blijven", aldus Goblet. Het ABVV voelt zich bedrogen naar aanleiding van de in het kader van de begrotingscontrole aangekondigde hervormingen op vlak van de arbeidsmarkt en de pensioenen."Het is nooit onze wens geweest om over te gaan tot acties of stakingen, maar wanneer het sociale overleg door de regering en de werkgevers onmogelijk wordt gemaakt (...) moeten wij wel van ons laten horen", luidt het. (Belga/NSK)