Abdeslam nog steeds vrij: ‘Misschien wel meer steun in moslimgemeenschap dan gedacht’

Jan Jambon © Belga Image

Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel, zegt minister Jan Jambon (N-VA).

Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel. Dat heeft minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in het Nederlandse televisieprogramma Buitenhof.

Jambon verwijst daaabij naar de vlucht van terreurverdachte Salah Abdeslam. “Ik denk dat er in de moslimgemeenschap in en rond Brussel wel enige steun moet zijn. Zolang ondergedoken zitten kan je niet als je helemaal alleen staat. De steun die men heeft vanuit de gemeenschap is misschien wel iets groter dan we tot nu toe ingeschat hadden”.

Nog volgens de minister zal het ‘schoonmaakplan’ voor Molenbeek “een van de volgende dagen wereldkundig worden gemaakt”.

Volgens zijn woordvoerder is het plan “zo goed als klaar”. Wanneer de minister met het plan naar buiten stapt, is nog niet beslist. Mogelijk gebeurt dat nog niet deze week.

Het actieplan voor Molenbeek zal, aldus de woordvoerder nog, een globale aanpak inhouden. Zo zal er meer controle komen over wie precies waar woont, en zal er opnieuw ‘law and order’ worden ingevoerd. Ook zal de wapen- en drugshandel worden aangepakt, net als de illegale economie, die als dekmantel dienen voor het financieren van terroristische cellen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content