De terroristen van Parijs beschikten ook over een safehouse in Charleroi. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Terrorist Abdelhamid Abaaoud zou in het appartement de aanslagen hebben voorbereid en van daaruit naar Parijs zijn getrokken op 13 januari.

De federale politie ontdekte het derde safehouse in de Rue de la Garenne enkele weken geleden al. Eerder raakte al bekend dat ze ook over een onderduikadres beschikten in Auvelais en in Schaarbeek.

Vingerafdruk

Uit camerabeelden die de Franse tv-zender M6 kon bemachtigen, blijkt dat de broers Salah en Brahim Abdeslam op donderdagavond 12 november vanuit Molenbeek naar Charleroi vertrokken. Ze reden naar de Rue de la Garenne en bleven daar tien uur staan, tot ze om 16.00 uur vertrokken naar Parijs. Het lijkt erop dat de terroristen Abaaoud hebben opgepikt, al dan niet met de wapens die bij de aanslag gebruikt zouden worden, aldus de kranten. Het staat vast dat Abaaoud in het appartement is geweest, aangezien zijn vingerafdruk er werd gevonden.

Het federaal parket wilde de informatie niet bevestigen.

BMW

De drie safehouses werden gehuurd onder valse namen. De huur en alle huurwaarborgen van de drie safehouses werden telkens contant betaald aan de respectievelijke eigenaars. Het onderzoek heeft aangetoond dat de Seat Leon die werd gebruikt tijdens de aanslagen te Parijs, gepasseerd is in de onmiddellijke nabijheid van de safehouses in Charleroi en Auvelais.

Bovendien is tevens een BMW, gehuurd door verdachte Mohamed B., gepasseerd in de onmiddellijke nabijheid van de drie voormelde safehouses. De vele sporen die werden aangetroffen op de drie voormelde plaatsen worden nog volop geanalyseerd, klinkt het nog.

(Belga)

De terroristen van Parijs beschikten ook over een safehouse in Charleroi. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Terrorist Abdelhamid Abaaoud zou in het appartement de aanslagen hebben voorbereid en van daaruit naar Parijs zijn getrokken op 13 januari.De federale politie ontdekte het derde safehouse in de Rue de la Garenne enkele weken geleden al. Eerder raakte al bekend dat ze ook over een onderduikadres beschikten in Auvelais en in Schaarbeek.Uit camerabeelden die de Franse tv-zender M6 kon bemachtigen, blijkt dat de broers Salah en Brahim Abdeslam op donderdagavond 12 november vanuit Molenbeek naar Charleroi vertrokken. Ze reden naar de Rue de la Garenne en bleven daar tien uur staan, tot ze om 16.00 uur vertrokken naar Parijs. Het lijkt erop dat de terroristen Abaaoud hebben opgepikt, al dan niet met de wapens die bij de aanslag gebruikt zouden worden, aldus de kranten. Het staat vast dat Abaaoud in het appartement is geweest, aangezien zijn vingerafdruk er werd gevonden.Het federaal parket wilde de informatie niet bevestigen. De drie safehouses werden gehuurd onder valse namen. De huur en alle huurwaarborgen van de drie safehouses werden telkens contant betaald aan de respectievelijke eigenaars. Het onderzoek heeft aangetoond dat de Seat Leon die werd gebruikt tijdens de aanslagen te Parijs, gepasseerd is in de onmiddellijke nabijheid van de safehouses in Charleroi en Auvelais. Bovendien is tevens een BMW, gehuurd door verdachte Mohamed B., gepasseerd in de onmiddellijke nabijheid van de drie voormelde safehouses. De vele sporen die werden aangetroffen op de drie voormelde plaatsen worden nog volop geanalyseerd, klinkt het nog.(Belga)