De blokkade van vijf Brusselse kruispunten door de "Alliantie D19-20" heeft voor aanzienlijke verkeershinder gezorgd in het centrum van Brussel. Dat heeft woordvoerster Camille Thiry van Mobiel Brussel gemeld. De alliantie betoogt in het kader van de EU-top op donderdag en vrijdag voor "een ander Europa".

Trans-Atlantische vrijhandelsverdrag

De sector Lokale en Regionale Besturen (LRB) van ACOD-Brussels Gewest, CNE, ACV Brussels Gewest, verenigingen van landbouwers en andere burgerverenigingen hebben zich gegroepeerd binnen de "Alliantie D19-20". Die wil met de actie protesteren tegen het soberheidsbeleid van de EU en tegen het trans-Atlantische vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS, waarover momenteel onderhandeld wordt.

'Rechtvaardige samenleving'

"Wij willen rekenschap vragen aan de verantwoordelijken voor het huidige sociaal bloedbad", luidt het bij de manifestanten. "Belastingbetalers willen dat hun bijdrage aan de gemeenschap ten goede komt aan een solidaire, transparante en een rechtvaardige samenleving voor iedereen."

De burgemeester van stad Brussel Yvan Mayeur (PS) en de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene gaf in overleg met de betogers toestemming voor de manifestatie. (Belga/AVE)

De blokkade van vijf Brusselse kruispunten door de "Alliantie D19-20" heeft voor aanzienlijke verkeershinder gezorgd in het centrum van Brussel. Dat heeft woordvoerster Camille Thiry van Mobiel Brussel gemeld. De alliantie betoogt in het kader van de EU-top op donderdag en vrijdag voor "een ander Europa". De sector Lokale en Regionale Besturen (LRB) van ACOD-Brussels Gewest, CNE, ACV Brussels Gewest, verenigingen van landbouwers en andere burgerverenigingen hebben zich gegroepeerd binnen de "Alliantie D19-20". Die wil met de actie protesteren tegen het soberheidsbeleid van de EU en tegen het trans-Atlantische vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS, waarover momenteel onderhandeld wordt. "Wij willen rekenschap vragen aan de verantwoordelijken voor het huidige sociaal bloedbad", luidt het bij de manifestanten. "Belastingbetalers willen dat hun bijdrage aan de gemeenschap ten goede komt aan een solidaire, transparante en een rechtvaardige samenleving voor iedereen." De burgemeester van stad Brussel Yvan Mayeur (PS) en de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene gaf in overleg met de betogers toestemming voor de manifestatie. (Belga/AVE)