De ministerraad heeft beslist om de aanwezigheid van militairen in de straat in het kader van de terreurdreiging met een maand te verlengen, tot 1 juni. Het dispositief blijft ook op 210 militairen staan.

'De toestand blijft exact dezelfde als in de vorige periode', klinkt het bij het kabinet van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Dreigingsniveau 2

In België geldt in het algemeen dreigingsniveau twee, met uitzondering van bepaalde locaties, die een dreigingsniveau drie kennen. Op die locaties kunnen militairen voor statische bewakingsopdrachten worden ingezet.

Over een maand zal het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) een nieuwe evaluatie hebben gemaakt, waarna de ministerraad zich opnieuw over de kwestie kan buigen. (Belga/AVE)

De ministerraad heeft beslist om de aanwezigheid van militairen in de straat in het kader van de terreurdreiging met een maand te verlengen, tot 1 juni. Het dispositief blijft ook op 210 militairen staan. 'De toestand blijft exact dezelfde als in de vorige periode', klinkt het bij het kabinet van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).In België geldt in het algemeen dreigingsniveau twee, met uitzondering van bepaalde locaties, die een dreigingsniveau drie kennen. Op die locaties kunnen militairen voor statische bewakingsopdrachten worden ingezet. Over een maand zal het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) een nieuwe evaluatie hebben gemaakt, waarna de ministerraad zich opnieuw over de kwestie kan buigen. (Belga/AVE)