De Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van vakbonden en werkgevers, was donderdagnamiddag bijeengekomen voor onderhandelingen over verschillende sociale dossiers, met als voornaamste het rendement van het aanvullend pensioen.

Het leek erop dat er donderdag tot de finish gesproken zou worden - "Het is vandaag of het is over", stelde bijvoorbeeld VBO-topman Pieter Timmermans -, maar uiteindelijk kwam het bericht dat er vrijdagnamiddag wordt voortgepraat.

Het is niet duidelijk hoe het met de gesprekken staat. Ze verlopen in een constructieve sfeer, was de enige melding donderdagavond.

Voor aanvang van de vergadering had ACV-voorzitter Marc Leemans verklaard dat het "een dubbeltje op zijn kant" zou worden. "Er is een waterkans dat het lukt", zei Leemans. "Het is echt moeilijk overleg, want de marges zijn aan beide kanten heel klein." Wat het het aanvullend pensioen betreft, moeten de sociale partners een oplossing zoeken voor de huidige wettelijk verplichte rendementsgaranties (3,25 procent voor de werkgeversbijdragen, 3,75 procent voor de werknemersbijdragen), die door de lage rentes volgens de werkgevers onhoudbaar zijn. (Belga/JH)

De Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van vakbonden en werkgevers, was donderdagnamiddag bijeengekomen voor onderhandelingen over verschillende sociale dossiers, met als voornaamste het rendement van het aanvullend pensioen. Het leek erop dat er donderdag tot de finish gesproken zou worden - "Het is vandaag of het is over", stelde bijvoorbeeld VBO-topman Pieter Timmermans -, maar uiteindelijk kwam het bericht dat er vrijdagnamiddag wordt voortgepraat. Het is niet duidelijk hoe het met de gesprekken staat. Ze verlopen in een constructieve sfeer, was de enige melding donderdagavond. Voor aanvang van de vergadering had ACV-voorzitter Marc Leemans verklaard dat het "een dubbeltje op zijn kant" zou worden. "Er is een waterkans dat het lukt", zei Leemans. "Het is echt moeilijk overleg, want de marges zijn aan beide kanten heel klein." Wat het het aanvullend pensioen betreft, moeten de sociale partners een oplossing zoeken voor de huidige wettelijk verplichte rendementsgaranties (3,25 procent voor de werkgeversbijdragen, 3,75 procent voor de werknemersbijdragen), die door de lage rentes volgens de werkgevers onhoudbaar zijn. (Belga/JH)