In de schoot van de federale regering is het woensdag tot een hoopoplopende ruzie gekomen tussen Joëlle Milquet (CDH) en Laurette Onkelinx (PS) over het dossier asiel en migratie. De formele beslissing over tweeduizend extra plaatsen voor asielzoekers werd daardoor uitgesteld.

La Libre Belgique maakte op haar website melding over de ruzie tussen de twee regeringskopstukken. Milquet maakte naar verluidt problemen over de 550 opvangplaatsen die in Bastenaken zijn voorzien.

CDH vroeg dat daarover eerst overleg op lokaal niveau zou worden gepleegd, tot grote onvrede van Onkelinx, die zou zijn 'ontploft van woede'. Zij hekelde de 'dubbelspraak' van CDH in het asielvraagstuk. Daarop werd de beslissing uitgesteld.

Militaire sites

Het kernkabinet besliste op 27 oktober om extra opvang voor asielzoekers te creëren op de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren, Bastenaken en Bierset en in nieuwe infrastructuur van de Civiele Bescherming in Gembloers.

Die beslissing moet nog bekrachtigd worden door de ministerraad. CDH en MR vinden echter dat ze niet kan worden uitgevoerd zonder dat er met Bastenaken overleg is geweest.

In een reactie op de onenigheid liet staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) woensdag weten dat er wel degelijk overleg is gepleegd met de lokale overheden. Volgens hem zal het centrum voor 550 asielzoekers in Bastenaken er komen.

In de schoot van de federale regering is het woensdag tot een hoopoplopende ruzie gekomen tussen Joëlle Milquet (CDH) en Laurette Onkelinx (PS) over het dossier asiel en migratie. De formele beslissing over tweeduizend extra plaatsen voor asielzoekers werd daardoor uitgesteld.La Libre Belgique maakte op haar website melding over de ruzie tussen de twee regeringskopstukken. Milquet maakte naar verluidt problemen over de 550 opvangplaatsen die in Bastenaken zijn voorzien. CDH vroeg dat daarover eerst overleg op lokaal niveau zou worden gepleegd, tot grote onvrede van Onkelinx, die zou zijn 'ontploft van woede'. Zij hekelde de 'dubbelspraak' van CDH in het asielvraagstuk. Daarop werd de beslissing uitgesteld.Militaire sitesHet kernkabinet besliste op 27 oktober om extra opvang voor asielzoekers te creëren op de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren, Bastenaken en Bierset en in nieuwe infrastructuur van de Civiele Bescherming in Gembloers. Die beslissing moet nog bekrachtigd worden door de ministerraad. CDH en MR vinden echter dat ze niet kan worden uitgevoerd zonder dat er met Bastenaken overleg is geweest.In een reactie op de onenigheid liet staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) woensdag weten dat er wel degelijk overleg is gepleegd met de lokale overheden. Volgens hem zal het centrum voor 550 asielzoekers in Bastenaken er komen.