De dader zegt uit wraak te hebben gehandeld, omdat hij zich in de steek gelaten voelde door gerecht en politiek. De man zal psychologisch onderzocht worden, zo werd vernomen bij het parket van Luik.

De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden.

De 62-jarige man uit Luik zou meerdere politici gecontacteerd hebben in verband met problemen die hij had met het gerecht en meer bepaald met daden van agressie waarvan hij het slachtoffer zou zijn geworden. De man was van mening dat de aanvallers niet genoeg waren gestraft en hij voelde zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door het gerecht en de politiek.

De man had onlangs ook Raoul Hedebouw aangeschreven, maar die had niet geantwoord. Daarom viel hij het PVDA-Kamerlid maandag aan. De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden. Hedebouw kreeg tijdens de 1 meiviering een mes in het bovenbeen. Hij raakte lichtgewond.

De man had onlangs ook Raoul Hedebouw aangeschreven, maar die had niet geantwoord. Daarom viel hij het PVDA-Kamerlid maandag aan, uit wraak en "in naam van het volk". De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden. De aanklachten hebben betrekking op het dragen van een wapen op het openbaar domein, zonder geldig motief, en het toebrengen van slagen en verwondingen met als verzwarende omstandigheid dat het slachtoffer volksvertegenwoordiger is. Hedebouw kreeg tijdens de 1 meiviering in Luik een mes in het bovenbeen. Hij raakte lichtgewond. De dokter heeft hem twee weken rust voorgeschreven.

De dader zegt uit wraak te hebben gehandeld, omdat hij zich in de steek gelaten voelde door gerecht en politiek. De man zal psychologisch onderzocht worden, zo werd vernomen bij het parket van Luik.De 62-jarige man uit Luik zou meerdere politici gecontacteerd hebben in verband met problemen die hij had met het gerecht en meer bepaald met daden van agressie waarvan hij het slachtoffer zou zijn geworden. De man was van mening dat de aanvallers niet genoeg waren gestraft en hij voelde zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door het gerecht en de politiek.De man had onlangs ook Raoul Hedebouw aangeschreven, maar die had niet geantwoord. Daarom viel hij het PVDA-Kamerlid maandag aan. De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden. Hedebouw kreeg tijdens de 1 meiviering een mes in het bovenbeen. Hij raakte lichtgewond. De man had onlangs ook Raoul Hedebouw aangeschreven, maar die had niet geantwoord. Daarom viel hij het PVDA-Kamerlid maandag aan, uit wraak en "in naam van het volk". De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden. De aanklachten hebben betrekking op het dragen van een wapen op het openbaar domein, zonder geldig motief, en het toebrengen van slagen en verwondingen met als verzwarende omstandigheid dat het slachtoffer volksvertegenwoordiger is. Hedebouw kreeg tijdens de 1 meiviering in Luik een mes in het bovenbeen. Hij raakte lichtgewond. De dokter heeft hem twee weken rust voorgeschreven.