"Wees gerust, alles is in orde". Dat verzekerde PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw maandag nadat hij een messteek moest incasseren. "Ik heb een messteek in mijn been gekregen. Na mijn toespraak ga ik naar het ziekenhuis en keer ik terug. Er zal meer nodig zijn om ons het zwijgen op te leggen".

Net voor hij aan de place Saint-Paul in Luik zou speechen naar aanleiding van het Feest van de Arbeid, werd Hedebouw langs achter in het been gestoken. De dader is een man van tussen de veertig en vijftig jaar. Toen hij werd opgepakt, schreeuwde hij: "de PVDA zijn idioten".

De man was in het bezit van een mes en traangas. Hij wordt wellicht ter beschikking gesteld van het parket.

Hedebouw werd snel in veiligheid gebracht en onderzocht door de hulpdiensten. Nadien werkte hij gewoon zijn toespraak af.

Klacht

Hedebouw diende klacht bij de politie van Luik tegen de dader. De motieven van de dader zouden in deze fase van het onderzoek nog onbekend zijn, zegt de PVDA.

"Gelukkig werd Raoul Hedebouw slechts lichtgewond, maar 'hij heeft geluk gehad', volgens het medisch personeel van het Luikse ziekenhuis waar hij naartoe werd gebracht", zegt de PVDA verder. "Wij zijn diep geschokt door deze laffe aanval", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. Raoul Hedebouw wil iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen die hij al heeft ontvangen, aldus de PVDA-mededeling.

Bekijk de beelden van de aanval:

Premier Charles Michel heeft de aanval veroordeeld. "Wij veroordelen elke vorm van geweld en wensen hem een goed herstel toe", verklaarde de eerste minister op de bijeenkomst van de Franstalige liberalen in Court-Saint-Etienne.

Ook sp.a-voorzitter John Crombez veroordeelt de aanval: "Elk geweld is onaanvaardbaar. Ik wil Raoul veel sterkte wensen", zo zei Crombez bij aanvang van zijn 1 meitoespraak in Oostende.

N-VA-voorzitter Bart De Wever schreef op Twitter:"Geweld of dreiging met geweld is ontoelaatbaar in onze samenleving. Sterkte aan Kamerlid Hedebouw."

"Wees gerust, alles is in orde". Dat verzekerde PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw maandag nadat hij een messteek moest incasseren. "Ik heb een messteek in mijn been gekregen. Na mijn toespraak ga ik naar het ziekenhuis en keer ik terug. Er zal meer nodig zijn om ons het zwijgen op te leggen".Net voor hij aan de place Saint-Paul in Luik zou speechen naar aanleiding van het Feest van de Arbeid, werd Hedebouw langs achter in het been gestoken. De dader is een man van tussen de veertig en vijftig jaar. Toen hij werd opgepakt, schreeuwde hij: "de PVDA zijn idioten". De man was in het bezit van een mes en traangas. Hij wordt wellicht ter beschikking gesteld van het parket. Hedebouw werd snel in veiligheid gebracht en onderzocht door de hulpdiensten. Nadien werkte hij gewoon zijn toespraak af. Hedebouw diende klacht bij de politie van Luik tegen de dader. De motieven van de dader zouden in deze fase van het onderzoek nog onbekend zijn, zegt de PVDA. "Gelukkig werd Raoul Hedebouw slechts lichtgewond, maar 'hij heeft geluk gehad', volgens het medisch personeel van het Luikse ziekenhuis waar hij naartoe werd gebracht", zegt de PVDA verder. "Wij zijn diep geschokt door deze laffe aanval", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. Raoul Hedebouw wil iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen die hij al heeft ontvangen, aldus de PVDA-mededeling.Bekijk de beelden van de aanval: Premier Charles Michel heeft de aanval veroordeeld. "Wij veroordelen elke vorm van geweld en wensen hem een goed herstel toe", verklaarde de eerste minister op de bijeenkomst van de Franstalige liberalen in Court-Saint-Etienne.Ook sp.a-voorzitter John Crombez veroordeelt de aanval: "Elk geweld is onaanvaardbaar. Ik wil Raoul veel sterkte wensen", zo zei Crombez bij aanvang van zijn 1 meitoespraak in Oostende. N-VA-voorzitter Bart De Wever schreef op Twitter:"Geweld of dreiging met geweld is ontoelaatbaar in onze samenleving. Sterkte aan Kamerlid Hedebouw."