Vlaamse partijen halen uit naar N-VA

In De Ochtend op Radio 1 hebben CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten, Open Vld-Kamerlid Gwendolyn Rutten en SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback zwaar uitgehaald naar de aanslepende formatie. Daarbij namen ze vooral N-VA op de korrel: nieuwe verkiezingen lossen niets op, er moet een einde komen aan de politieke spelletjes.

"Het heeft al veel te lang geduurd, maar de tijd is nooit op. Weglopen is geen alternatief, ik ga er van uit dat N-VA 1 miljoen kiezers niet in de steek gaat laten", zei Verherstraeten. "Het is logisch dat de as van de regering in handen is van N-VA en PS. Beke zal onderhandelen zolang hij vooruitgang kan boeken."

Scudraketten
Verherstraeten hoopte op minder commotie rond de onderhandelingstafel van partijgenoot en koninklijk onderhandelaar Wouter Beke en hekelde de vele "Scudraketten" die afgeschoten werden. De Wever zou volgens hem meer informeel moeten terugkoppelen met de Vlamingen aan de onderhandelingstafel.

Bij N-VA begrijpen ze dat verwijt van Verherstraeten niet. "We begrijpen die ergernis niet goed. Het is toch koninklijk onderhandelaar Wouter Beke die de werkzaamheden regelt. Onze deur heeft altijd opengestaan", luidt het in de omgeving van De Wever.

Een dikke vette nul
"Na 10 maanden staat er nog steeds een dikke vette nul op het bord. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen, om kleur te bekennen", voegde Rutten toe.

Politieke spelletjes
Na 10 maanden formatie moet er voor Tobback een einde komen aan de "politieke spelletjes". "De N-VA is nu enkel maar bezig met spelletjes spelen", aldus de SP.A'er. "Sinds januari zijn het Bart De Wever en N-VA die zorgen dat we niet meer samen hebben kunnen zitten." (Belga/EE)

In De Ochtend op Radio 1 hebben CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten, Open Vld-Kamerlid Gwendolyn Rutten en SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback zwaar uitgehaald naar de aanslepende formatie. Daarbij namen ze vooral N-VA op de korrel: nieuwe verkiezingen lossen niets op, er moet een einde komen aan de politieke spelletjes. "Het heeft al veel te lang geduurd, maar de tijd is nooit op. Weglopen is geen alternatief, ik ga er van uit dat N-VA 1 miljoen kiezers niet in de steek gaat laten", zei Verherstraeten. "Het is logisch dat de as van de regering in handen is van N-VA en PS. Beke zal onderhandelen zolang hij vooruitgang kan boeken." Scudraketten Verherstraeten hoopte op minder commotie rond de onderhandelingstafel van partijgenoot en koninklijk onderhandelaar Wouter Beke en hekelde de vele "Scudraketten" die afgeschoten werden. De Wever zou volgens hem meer informeel moeten terugkoppelen met de Vlamingen aan de onderhandelingstafel. Bij N-VA begrijpen ze dat verwijt van Verherstraeten niet. "We begrijpen die ergernis niet goed. Het is toch koninklijk onderhandelaar Wouter Beke die de werkzaamheden regelt. Onze deur heeft altijd opengestaan", luidt het in de omgeving van De Wever. Een dikke vette nul "Na 10 maanden staat er nog steeds een dikke vette nul op het bord. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen, om kleur te bekennen", voegde Rutten toe.Politieke spelletjes Na 10 maanden formatie moet er voor Tobback een einde komen aan de "politieke spelletjes". "De N-VA is nu enkel maar bezig met spelletjes spelen", aldus de SP.A'er. "Sinds januari zijn het Bart De Wever en N-VA die zorgen dat we niet meer samen hebben kunnen zitten." (Belga/EE)