De daling van het aantal weekenddoden in het verkeer deed zich hoofdzakelijk voor in het Waals Gewest. Het aantal weekenddoden bedroeg in 2010 in Wallonië 134 en in Vlaanderen 152.

"In feite evolueert het aantal weekenddoden in het Vlaams Gewest sinds 2006 nauwelijks, terwijl in dezelfde periode het aantal weekenddoden in Wallonië bijna onophoudelijk daalde", zegt staatssecretaris voor vervoer Etienne Schouppe.

Schouppe organiseert op woensdag 11 mei een nieuwe Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid. Alle actoren kunnen dan de balans opmaken van het voorbije decennium en tegelijk ook nieuwe doelstellingen formuleren tegen de horizon 2020. (Belga)

De daling van het aantal weekenddoden in het verkeer deed zich hoofdzakelijk voor in het Waals Gewest. Het aantal weekenddoden bedroeg in 2010 in Wallonië 134 en in Vlaanderen 152. "In feite evolueert het aantal weekenddoden in het Vlaams Gewest sinds 2006 nauwelijks, terwijl in dezelfde periode het aantal weekenddoden in Wallonië bijna onophoudelijk daalde", zegt staatssecretaris voor vervoer Etienne Schouppe.Schouppe organiseert op woensdag 11 mei een nieuwe Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid. Alle actoren kunnen dan de balans opmaken van het voorbije decennium en tegelijk ook nieuwe doelstellingen formuleren tegen de horizon 2020. (Belga)