Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het aantal provincieraadsleden hangt af van het aantal inwoners. Daardoor telt Limburg momenteel 63 raadsleden, tegenover 72 in de vier andere Vlaamse provincies. Maar volgens de nieuwe berekeningen zal Antwerpen nog 49 raadsleden overhouden, Oost-Vlaanderen 40, West-Vlaanderen 32, Vlaams-Brabant 30 en Limburg 24.

Vrijdag beslissing

Het afslanken van de provincies en het verminderen van het aantal raadsleden was eerder al opgenomen in het Vlaams regereerakkoord. De voorbije weken hebben enkele interkabinettenwerkgroepen plaatsgevonden om een conceptnota voor te bereiden. De definitieve conceptnota zal er volgens de krant vrijdag komen, wanneer de laatste Vlaamse ministerraad voor het zomerreces doorgaat.

(Belga/RR)

Dat meldt Het Belang van Limburg.Het aantal provincieraadsleden hangt af van het aantal inwoners. Daardoor telt Limburg momenteel 63 raadsleden, tegenover 72 in de vier andere Vlaamse provincies. Maar volgens de nieuwe berekeningen zal Antwerpen nog 49 raadsleden overhouden, Oost-Vlaanderen 40, West-Vlaanderen 32, Vlaams-Brabant 30 en Limburg 24. Het afslanken van de provincies en het verminderen van het aantal raadsleden was eerder al opgenomen in het Vlaams regereerakkoord. De voorbije weken hebben enkele interkabinettenwerkgroepen plaatsgevonden om een conceptnota voor te bereiden. De definitieve conceptnota zal er volgens de krant vrijdag komen, wanneer de laatste Vlaamse ministerraad voor het zomerreces doorgaat.(Belga/RR)