Migranten die naar Vlaanderen komen, zijn steeds vaker afkomstig uit Oost-Europa. Voor het eerst daalt de instroom van Marokkanen, terwijl er opvallend veel meer Armeense migranten geteld worden. Die vaststelling staat te lezen in de De Morgen, die zich baseert op statistieken van de Vlaamse administratie.

Vorig jaar steeg het aantal nieuwkomers uit Armenië met 130 procent tegenover 2009. De instroom uit Kosovo steeg met 66 procent en die uit Roemenië en Polen met telkens bijna 60 procent. Vanuit Marokko kwamen er daarentegen 10 procent minder migranten.

Marokko staat wel nog altijd op de derde plaats van voornaamste instroomlanden, na Nederland en Polen. De voormalige Oostbloklanden rukken steeds meer op in de rest van de top tien.

Migratie in goede banen leiden

N-VA dringt erop aan om gesprekken aan te knopen met de regeringen in Oost-Europa om de migratie in goede banen te leiden. De partij breekt ook opnieuw een lans voor verplichte inburgerings- en taalcursussen. (DM/Belga)

Migranten die naar Vlaanderen komen, zijn steeds vaker afkomstig uit Oost-Europa. Voor het eerst daalt de instroom van Marokkanen, terwijl er opvallend veel meer Armeense migranten geteld worden. Die vaststelling staat te lezen in de De Morgen, die zich baseert op statistieken van de Vlaamse administratie. Vorig jaar steeg het aantal nieuwkomers uit Armenië met 130 procent tegenover 2009. De instroom uit Kosovo steeg met 66 procent en die uit Roemenië en Polen met telkens bijna 60 procent. Vanuit Marokko kwamen er daarentegen 10 procent minder migranten. Marokko staat wel nog altijd op de derde plaats van voornaamste instroomlanden, na Nederland en Polen. De voormalige Oostbloklanden rukken steeds meer op in de rest van de top tien. Migratie in goede banen leiden N-VA dringt erop aan om gesprekken aan te knopen met de regeringen in Oost-Europa om de migratie in goede banen te leiden. De partij breekt ook opnieuw een lans voor verplichte inburgerings- en taalcursussen. (DM/Belga)