‘Aantal meldingen dierenmishandeling met 85 procent gestegen’

Ben Weyts (N-VA) © Belga

Het aantal aangiftes bij de Vlaamse dienst voor Dierenwelzijn rond verwaarlozing en mishandeling van huisdieren is vorig jaar met 85 procent gestegen tegenover 2014, tot 3.551.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Dierenbeulen ontsnappen nog al te vaak aan een boete of een gevangenisstraf”, vinden dierenbeschermingsorganisaties. “Zolang zij denken dat zij ongemoeid hun gang kunnen gaan, zullen deze wreedheden niet stoppen.”

Toch heeft de stijging van het aantal meldingen ook een positief kantje. “Dat wijst erop dat we steeds gevoeliger zijn voor dierenleed”, klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Daardoor trekken we ook veel sneller aan de alarmbel als we een geval van verwaarlozing of mishandeling opmerken.”

56 procent meer pv’s

Weyts benadrukt ook dat dierenbeulen niet ongemoeid worden gelaten. “We hebben ons team van inspecteurs uitgebreid van 19 naar 30”, luidt het. “Het aantal controles steeg in 2015 met 23 procent en het aantal pv’s met 56 procent. Er volgden ook 154 procent meer waarschuwingen, mede dankzij ons meldpunt op de site. De pakkans is dus nu al sterk verhoogd.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content