Dat blijkt uit het rapport "Het kind in Vlaanderen" van Kind en Gezin. "Het geboortecijfer blijft voor het vierde jaar op rij boven 70.000, wat zeer goed is", zei Katrien Verhegge, administrateur-generaal van Kind en Gezin. "Het zal wel interessant zijn om te zien of de daling zich de komende jaren voortzet."

Arabisch en Turks
Bij bijna een kwart van de kinderen die in 2011 geboren werden, was het Nederlands niet de moedertaal, de taal die de moeder met het kind spreekt. Frans is de meest gebruikte andere taal (4,6 pct), gevolgd door Arabisch en Turks (telkens ruim 3 pct).

Omdat het aantal geboortes tot vorig jaar wel bijna voortdurend toenam, stijgt ook het aantal jonge kinderen in Vlaanderen. In 2011 ging het om 812.679 kinderen onder de 12 jaar, ruim 11.000 meer dan het jaar daarvoor.

Meer meldingen kindermishandelingOok het aantal meldingen van kindermishandeling is met ruim 8 procent gestegen. Bij de zes vertrouwenscentra kindermishandeling in Vlaanderen liepen vorig jaar 7.163 meldingen binnen van mogelijke mishandeling of verwaarlozing van een minderjarige.

De meldingen gingen meestal over lichamelijke mishandeling of verwaarlozing (39 pct), gevolgd door emotionele (34 pct). Het aantal kinderen dat werd gesignaleerd omwille van seksueel misbruik, bedroeg 26,3 procent van de meldingen. (Belga/TE)

Dat blijkt uit het rapport "Het kind in Vlaanderen" van Kind en Gezin. "Het geboortecijfer blijft voor het vierde jaar op rij boven 70.000, wat zeer goed is", zei Katrien Verhegge, administrateur-generaal van Kind en Gezin. "Het zal wel interessant zijn om te zien of de daling zich de komende jaren voortzet." Arabisch en Turks Bij bijna een kwart van de kinderen die in 2011 geboren werden, was het Nederlands niet de moedertaal, de taal die de moeder met het kind spreekt. Frans is de meest gebruikte andere taal (4,6 pct), gevolgd door Arabisch en Turks (telkens ruim 3 pct). Omdat het aantal geboortes tot vorig jaar wel bijna voortdurend toenam, stijgt ook het aantal jonge kinderen in Vlaanderen. In 2011 ging het om 812.679 kinderen onder de 12 jaar, ruim 11.000 meer dan het jaar daarvoor. Meer meldingen kindermishandelingOok het aantal meldingen van kindermishandeling is met ruim 8 procent gestegen. Bij de zes vertrouwenscentra kindermishandeling in Vlaanderen liepen vorig jaar 7.163 meldingen binnen van mogelijke mishandeling of verwaarlozing van een minderjarige. De meldingen gingen meestal over lichamelijke mishandeling of verwaarlozing (39 pct), gevolgd door emotionele (34 pct). Het aantal kinderen dat werd gesignaleerd omwille van seksueel misbruik, bedroeg 26,3 procent van de meldingen. (Belga/TE)