Aantal coronabesmettingen stijgt tot meer dan 6.000 per dag

De Belgische coronacijfers blijven verder stijgen. Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 28 juni en 4 juli gestegen tot gemiddeld 6.271 per dag. Dat is een toename met 43 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt vrijdagmorgen uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal overlijdens is in dezelfde periode zelfs met 45 procent toegenomen. Gemiddeld sterven in België 8,7 coronapatiënten per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft toenemen, maar die stijging is minder fors. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 138,7 mensen per dag met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. In vergelijking met de week daarvoor gaat het om een toename met 27 procent.

In totaal liggen er nu 1.660 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (+23 procent). Het aantal patiënten op intensieve zorg is met 19 procent verhoogd tot 87. Het reproductiegetal, dat staat voor de snelheid waarmee het virus zich verspreidt, stijgt tot 1,18. Als het cijfer hoger is dan 1 betekent dat dat de pandemie aanwakkert.

Partner Content