Hassan Rohani beschuldigt de Golfstaten ervan met de steun van de VS financiële middelen en militaire steun te verlenen aan Arabische antiregeringsbewegingen. Die zaten volgens hem achter de aanslag van gisteren, waarbij zeker 25 doden vielen. 'De kleine vazalstaten in de regio worden gesteund door Amerika en de Verenigde Staten hitsen hen op en geven hen de nodige slagkracht', zei hij op de staatstelevisie.

Bij de aanval van gisteren stierven ook 12 leden van de Revolutionaire Garde, waarmee het de zwaarste aanval ooit was op de belangrijkste militaire troepen van het land. De Arabische antiregeringsbeweging Ahvaz National Resistance eiste de aanslag op, net als Islamitische Staat.

Maar aan die laatste opeising lijkt Teheran niet veel geloof te hechten. 'Het antwoord van Iran is op komst binnen het kader van de wet en onze nationale belangen', aldus Rohani, die dus toevoegde dat de Verenigde Staten spijt zullen hebben van hun 'agressiviteit'.

Hassan Rohani beschuldigt de Golfstaten ervan met de steun van de VS financiële middelen en militaire steun te verlenen aan Arabische antiregeringsbewegingen. Die zaten volgens hem achter de aanslag van gisteren, waarbij zeker 25 doden vielen. 'De kleine vazalstaten in de regio worden gesteund door Amerika en de Verenigde Staten hitsen hen op en geven hen de nodige slagkracht', zei hij op de staatstelevisie. Bij de aanval van gisteren stierven ook 12 leden van de Revolutionaire Garde, waarmee het de zwaarste aanval ooit was op de belangrijkste militaire troepen van het land. De Arabische antiregeringsbeweging Ahvaz National Resistance eiste de aanslag op, net als Islamitische Staat. Maar aan die laatste opeising lijkt Teheran niet veel geloof te hechten. 'Het antwoord van Iran is op komst binnen het kader van de wet en onze nationale belangen', aldus Rohani, die dus toevoegde dat de Verenigde Staten spijt zullen hebben van hun 'agressiviteit'.