Een voormalig rijkswachter uit Aalst zou in 2015 bekend hebben dat hij 'de reus' is van de Bende van Nijvel, schrijven enkele kranten zaterdag.

Burgemeester Christoph D'Haese reageert: 'De politie van Aalst heeft de voorbije dagen meegewerkt aan het onderzoek om na te gaan met wie de verdachte destijds allemaal contact had. Of dat iets heeft opgeleverd, kan ik helaas niet meedelen want dat maakt deel uit van het onderzoek.'

De verdachte is een tijdje rijkswachter geweest in de politiezone Aalst. 'Alles wordt nagetrokken om te kijken of we dienstige gegevens kunnen overmaken aan het gerecht. Het frappeert me dat dit allemaal zo lang moet duren', zegt de burgemeester.

Omerta

D'Haese roept iedereen, 'welke positie in het justitiële of politieke landschap hij ook bekleedt', op om de waarheid aan het licht te brengen.

De N-VA-politicus hoopt dat het onderzoek in een stroomversnelling kan komen. 'Ik kan niet bevestigen of deze piste daarvoor zal zorgen. Er zijn inderdaad al heel wat opflakkeringen geweest in het onderzoek de voorbije 35 jaar. Maar men kan dit niet onder de mat vegen of in de doofpot steken, dat voelt iedereen aan. De omerta moet doorbroken worden.'

'Ik hoop echt dat ik dit jaar op 9 november, de traditionele herdenking van de terreur van de Bende van Nijvel in Aalst, een andere toespraak mag houden', besluit D'Haese.

Een voormalig rijkswachter uit Aalst zou in 2015 bekend hebben dat hij 'de reus' is van de Bende van Nijvel, schrijven enkele kranten zaterdag. Burgemeester Christoph D'Haese reageert: 'De politie van Aalst heeft de voorbije dagen meegewerkt aan het onderzoek om na te gaan met wie de verdachte destijds allemaal contact had. Of dat iets heeft opgeleverd, kan ik helaas niet meedelen want dat maakt deel uit van het onderzoek.'De verdachte is een tijdje rijkswachter geweest in de politiezone Aalst. 'Alles wordt nagetrokken om te kijken of we dienstige gegevens kunnen overmaken aan het gerecht. Het frappeert me dat dit allemaal zo lang moet duren', zegt de burgemeester. D'Haese roept iedereen, 'welke positie in het justitiële of politieke landschap hij ook bekleedt', op om de waarheid aan het licht te brengen. De N-VA-politicus hoopt dat het onderzoek in een stroomversnelling kan komen. 'Ik kan niet bevestigen of deze piste daarvoor zal zorgen. Er zijn inderdaad al heel wat opflakkeringen geweest in het onderzoek de voorbije 35 jaar. Maar men kan dit niet onder de mat vegen of in de doofpot steken, dat voelt iedereen aan. De omerta moet doorbroken worden.' 'Ik hoop echt dat ik dit jaar op 9 november, de traditionele herdenking van de terreur van de Bende van Nijvel in Aalst, een andere toespraak mag houden', besluit D'Haese.