Aalsters burgemeester D’Haese vraagt minuut stilte voor slachtoffers holocaust

Burgemeester van Aalst en federaal parlementslid Christophe D'Haese (N-VA), 24 oktober 2019 © Belga

Burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) spraks tijdens de gemeenteraad in Aalst zijn medeleven uit met de slachtoffers van de nazi’s. Ook herhaalde hij dat Aalsterse carnavalisten geen antisemieten zijn, ondanks de kritiek binnen de Joodse gemeenschap na Aalst Carnaval vorig jaar.

Burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad in Aalst een minuut stilte gevraagd ter herdenking van de Holocaust. Hij sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers van de nazi’s.

N-VA-parlementslid Michaël Freilich ‘waardeert het positief gebaar om wederzijds begrip te creëren’ en ziet ‘een stap naar verzoening.’ Het parlementslid vraagt al lang om erkenning van de gevoeligheden na de ophef rond het volksfeest. Vorig jaar reed een praalwagen door Aalst met karikaturale Joodse poppen.

‘Stilstaan bij de gruwel van 75 jaar geleden kan gemeenschappen enkel dichter bij elkaar brengen’, aldus Freilich. De controverse rond de Joodse poppen leidde uiteindelijk tot de schrapping van Aalst Carnaval van de Unesco-werelderfgoedlijst.

Partner Content