Amper 7 procent van de Belgische mannen gelooft dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald of verloond. Dat blijkt uit cijfers van een internationale studie die rekruteringsspecialist Hays uitvoerde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. In vergelijking met andere Europese landen zoals Polen (33 procent) Nederland (30 procent) en Frankrijk (24 procent) is dit cijfer een negatieve uitschieter.

Globaal gezien vindt 18 procent van de ondervraagde mannen dat beide seksen niet gelijk worden betaald.

Vrouwen zijn minder geneigd te geloven dat er gelijke kansen en gelijke lonen bestaan voor mannen en vrouwen op de werkvloer. 29 procent van de Belgische vrouwen is er immers van overtuigd dat de lonen voor mannen en vrouwen niet gelijk zijn.

Maar in vergelijking met vrouwen wereldwijd zijn Belgische vrouwen opvallend positief, want wereldwijd vindt bijna één op twee van de vrouwen dat. (De Zondag/edd)

Amper 7 procent van de Belgische mannen gelooft dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald of verloond. Dat blijkt uit cijfers van een internationale studie die rekruteringsspecialist Hays uitvoerde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. In vergelijking met andere Europese landen zoals Polen (33 procent) Nederland (30 procent) en Frankrijk (24 procent) is dit cijfer een negatieve uitschieter.Globaal gezien vindt 18 procent van de ondervraagde mannen dat beide seksen niet gelijk worden betaald. Vrouwen zijn minder geneigd te geloven dat er gelijke kansen en gelijke lonen bestaan voor mannen en vrouwen op de werkvloer. 29 procent van de Belgische vrouwen is er immers van overtuigd dat de lonen voor mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Maar in vergelijking met vrouwen wereldwijd zijn Belgische vrouwen opvallend positief, want wereldwijd vindt bijna één op twee van de vrouwen dat. (De Zondag/edd)