Dat staat in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.

De kranten konden de meest recente statistieken inkijken. Sinds 2011, noteren ze, kwamen er jaarlijks zo'n 500 leegstaande sociale huurwoningen bij. Het totaal bedroeg eind 2013 9.642, een recordaantal.

Op hetzelfde moment stonden 78.540 kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning.

Renovatie

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil die leegstand een halt toeroepen maar volgens de sociale huisvestingsmaatschappijen is dat zonder extra budget zo goed onmogelijk.

"De leegstand is ook voor ons een doorn in het oog, we laten niet voor ons plezier tienduizend woningen leeg staan", zegt Björn Mallants, directeur van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) die instaan voor de sociale huurwoningen. Bijna de helft van de leegstand is te wijten aan renovatiewerken.

(Belga/RR)

Dat staat in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard. De kranten konden de meest recente statistieken inkijken. Sinds 2011, noteren ze, kwamen er jaarlijks zo'n 500 leegstaande sociale huurwoningen bij. Het totaal bedroeg eind 2013 9.642, een recordaantal. Op hetzelfde moment stonden 78.540 kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning. Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil die leegstand een halt toeroepen maar volgens de sociale huisvestingsmaatschappijen is dat zonder extra budget zo goed onmogelijk. "De leegstand is ook voor ons een doorn in het oog, we laten niet voor ons plezier tienduizend woningen leeg staan", zegt Björn Mallants, directeur van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) die instaan voor de sociale huurwoningen. Bijna de helft van de leegstand is te wijten aan renovatiewerken.(Belga/RR)