Zaterdagnacht werden in totaal 8.653 voertuigen tegengehouden voor een alcoholcontrole. 7.872 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Van hen bliezen 287 bestuurders positief (3,6%). "168 tests gaven zelfs een resultaat boven 0,8 promille", klinkt het vanuit het provinciebestuur, dat de actie coördineerde.

De controles gebeurden hoofdzakelijk toevalsgewijs. Doorheen de WODCA-nacht werden in totaal 35 aanrijdingen gemeld, waarvan 10 aanrijdingen met stoffelijke schade en 10 aanrijdingen met ook lichamelijk letsel. Er waren 15 aanrijdingen met vluchtmisdrijf.

Van de 35 aanrijdingen was er in 8 gevallen sprake van vluchtmisdrijf.

Op de Antwerpse ring reed een dronken chauffeur met zijn vrachtwagen tegen de vangrails. Door een gescheurde brandstoftank veroorzaakte de chauffeur een spoor op de rijbaan.

In totaal namen aan de actie 300 politiemensen deel, waarbij ook agenten van de federale wegpolitie, de scheepvaartpolitie en studenten van de politieschool Campus Vesta. (Belga/BO)

Zaterdagnacht werden in totaal 8.653 voertuigen tegengehouden voor een alcoholcontrole. 7.872 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Van hen bliezen 287 bestuurders positief (3,6%). "168 tests gaven zelfs een resultaat boven 0,8 promille", klinkt het vanuit het provinciebestuur, dat de actie coördineerde. De controles gebeurden hoofdzakelijk toevalsgewijs. Doorheen de WODCA-nacht werden in totaal 35 aanrijdingen gemeld, waarvan 10 aanrijdingen met stoffelijke schade en 10 aanrijdingen met ook lichamelijk letsel. Er waren 15 aanrijdingen met vluchtmisdrijf. Van de 35 aanrijdingen was er in 8 gevallen sprake van vluchtmisdrijf. Op de Antwerpse ring reed een dronken chauffeur met zijn vrachtwagen tegen de vangrails. Door een gescheurde brandstoftank veroorzaakte de chauffeur een spoor op de rijbaan. In totaal namen aan de actie 300 politiemensen deel, waarbij ook agenten van de federale wegpolitie, de scheepvaartpolitie en studenten van de politieschool Campus Vesta. (Belga/BO)