In Brussel hebben donderdagavond ongeveer 60 mensen actie gevoerd aan de Wetstraat 16. Ze eisten het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. De actievoerders verwijten de twee N-VA-ministers onder meer het minimaliseren van de collaboratie.

De actie was georganiseerd door de Franstalige organisatie Coordination contre le Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation (CRER). De manifestatie verliep in alle rust. Op het moment van de actie was premier Charles Michel zelf niet aanwezig. Hij zit op de EU-top. (Belga/WB)

In Brussel hebben donderdagavond ongeveer 60 mensen actie gevoerd aan de Wetstraat 16. Ze eisten het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. De actievoerders verwijten de twee N-VA-ministers onder meer het minimaliseren van de collaboratie. De actie was georganiseerd door de Franstalige organisatie Coordination contre le Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation (CRER). De manifestatie verliep in alle rust. Op het moment van de actie was premier Charles Michel zelf niet aanwezig. Hij zit op de EU-top. (Belga/WB)