5.600 Vlamingen en Brusselaars schreven zich in voor Het Grote Gelijk

Zo’n 5.600 Vlamingen en Brusselaars hebben zich ingeschreven voor Het Grote Gelijk, het evenement van Knack, Bruzz, StampMedia en De Standaard. Mensen met een andere kijk op de wereld ontmoeten elkaar zaterdag voor een maatschappelijk debat rond een aantal stellingen.

Er lijkt alvast consensus over twee thema’s: 63 procent van de deelnemers vindt dat autorijden moet ontmoedigd worden en 70 procent vindt dat de politiek in België niet werkt.

Van 5 maart tot en met woensdag 10 april stonden op de websites van de organiserende media zeven ja-neen-vragen die naar het hart van het maatschappelijk debat gaan. Is de slinger van #MeToo doorgeslagen? Is de islam verenigbaar met de westerse waarden? Zijn we te onverdraagzaam tegenover migranten? Werkt de politiek in België? Moet autorijden fors ontmoedigd worden? Verwaarloost ons onderwijs de slimste leerlingen? Bent u bereid om veel comfort in te boeten om het klimaat te redden? Uiteindelijk schreven 5.600 mensen zich in en er zijn bijna 1.930 koppels gevormd. Zij hebben onderling afgesproken en ontmoeten elkaar zaterdag in heel Vlaanderen en Brussel.

In de KVS in Brussel is er zaterdagmiddag ook een live evenement, georganiseerd door de initiatiefnemers, waar 100 duo’s zullen debatteren. Het idee kwam van het Duitse Zeit Online, dat in 2017 liefst 20.000 mensen bij elkaar bracht in Duitsland. De initiatiefnemers zijn dan ook tevreden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content