Dat blijkt uit een enquête van Het Nieuwsblad.

De actie van maandag krijgt op alle niveaus meer ondersteuning dan de provinciale acties, aldus de krant.

Aan die provinciale actiedagen nam iets meer dan tien procent van de Vlamingen deel, maar maandag klimt dat percentage naar 16,5 procent van de ondervraagden. Als we alleen de werkende respondenten uit de enquête meerekenen wordt dat 22 procent, schrijft de krant.

Toch blijkt dat er een kloof gaapt tussen voor- en tegenstanders van de vakbondsacties. De staking van maandag wordt door 41,5 procent van de mensen gesteund, 51,5 procent is tegen. Voor de provinciale stakingen was de kloof groter.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een enquête van Het Nieuwsblad. De actie van maandag krijgt op alle niveaus meer ondersteuning dan de provinciale acties, aldus de krant.Aan die provinciale actiedagen nam iets meer dan tien procent van de Vlamingen deel, maar maandag klimt dat percentage naar 16,5 procent van de ondervraagden. Als we alleen de werkende respondenten uit de enquête meerekenen wordt dat 22 procent, schrijft de krant. Toch blijkt dat er een kloof gaapt tussen voor- en tegenstanders van de vakbondsacties. De staking van maandag wordt door 41,5 procent van de mensen gesteund, 51,5 procent is tegen. Voor de provinciale stakingen was de kloof groter.(Belga/RR)