Vooral in de grootwarenhuizen, technologiebedrijven, metaalfabrieken en bij voedingsproducten zullen minder jobs te vinden zijn, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

"Die daling komt er vooral door de slechte economische vooruitzichten", zegt Paul Verschueren van Federgon, de federatie van de selectiebedrijven. "Er is sowieso weinig vraag naar arbeidskrachten. De vraag naar jobstudenten volgt die tendens".

Bovendien bleken er vorige zomer plots opvallend veel vakantiejobs te zijn. In pretparken en de horeca zullen wel nog altijd veel studentenjobs zijn. Regionaal zit er niet zoveel verschil in het jobaanbod, behalve dat Brussel iets meer vacatures in de horeca heeft. (Belga/TV)

Vooral in de grootwarenhuizen, technologiebedrijven, metaalfabrieken en bij voedingsproducten zullen minder jobs te vinden zijn, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. "Die daling komt er vooral door de slechte economische vooruitzichten", zegt Paul Verschueren van Federgon, de federatie van de selectiebedrijven. "Er is sowieso weinig vraag naar arbeidskrachten. De vraag naar jobstudenten volgt die tendens". Bovendien bleken er vorige zomer plots opvallend veel vakantiejobs te zijn. In pretparken en de horeca zullen wel nog altijd veel studentenjobs zijn. Regionaal zit er niet zoveel verschil in het jobaanbod, behalve dat Brussel iets meer vacatures in de horeca heeft. (Belga/TV)