Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De Antwerpse rechter buigt zich weonsdag over de eis van een aantal buurtbewoners om het festival te verbieden. Het dancefestival mag daarbij rekenen op de steun van 33 bedrijven uit binnen- en buitenland.

Streep door de rekening

Een van de grootste bedrijven is Brussels Airlines. "We brengen duizenden mensen van over de hele wereld naar het festival, via speciaal voorziene chartervluchten of via lijnvluchten. In totaal gaat het om 20.000 tickets. Als ze geannuleerd worden, krijgen wij die niet meer verkocht. De mensen hebben hun vakantie dan al lang geboekt", zegt woordvoerder Geert Sciot.

Ook andere belanghebbende partijen hebben zich aangemeld, van podiumbouwer Stageco over kunstenaar Arne Quize tot verschillende lokale ondernemers en sportverenigingen. "Als het festival niet doorgaat, zal dat een zware economische klap zijn met in vele gevallen ontslagen en zelfs faillissementen tot gevolg", zegt het advocatenkantoor dat de 33 bedrijven verdedigt.

Dubbele editie

De doortocht van 180.000 festivalgangers zou vorig jaar 70,6 miljoen euro opgeleverd hebben voor de Vlaamse economie. Dit jaar plant Tomorrowland een dubbele editie. (Belga/TV)

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De Antwerpse rechter buigt zich weonsdag over de eis van een aantal buurtbewoners om het festival te verbieden. Het dancefestival mag daarbij rekenen op de steun van 33 bedrijven uit binnen- en buitenland. Een van de grootste bedrijven is Brussels Airlines. "We brengen duizenden mensen van over de hele wereld naar het festival, via speciaal voorziene chartervluchten of via lijnvluchten. In totaal gaat het om 20.000 tickets. Als ze geannuleerd worden, krijgen wij die niet meer verkocht. De mensen hebben hun vakantie dan al lang geboekt", zegt woordvoerder Geert Sciot.Ook andere belanghebbende partijen hebben zich aangemeld, van podiumbouwer Stageco over kunstenaar Arne Quize tot verschillende lokale ondernemers en sportverenigingen. "Als het festival niet doorgaat, zal dat een zware economische klap zijn met in vele gevallen ontslagen en zelfs faillissementen tot gevolg", zegt het advocatenkantoor dat de 33 bedrijven verdedigt. De doortocht van 180.000 festivalgangers zou vorig jaar 70,6 miljoen euro opgeleverd hebben voor de Vlaamse economie. Dit jaar plant Tomorrowland een dubbele editie. (Belga/TV)