De eerste, maar late, winterprik hieldvooral de provincies Antwerpen en Limburg in de ban. De match Genk -Oostende werd in extremis afgelast omdat het veld niet bespeelbaar was.

In Turnhout zakte de tent van de ijspistein, gelukkig zonder slachtoffers. Her en der waren problemen mettakken en bomen op de weg. In Deurne ontspoorde een tram door desneeuwophoping. De strooidienstenstrooiden al 1257 ton zout. Er wordt ook vandaag nog gewaarschuwd voorgladde wegen. Pas dus je rijstijl aan. In de Franse Alpen zaten gisteren meer dan 15.000 auto's vast in de sneeuw, vooral toeristen.

Toch komt de eerste winterprik laat, volgens Matienko. "De voorbije jarennoteerden we de eerste winterprikal eind november of begin december."(De Zondag /SB/ maf)

De eerste, maar late, winterprik hieldvooral de provincies Antwerpen en Limburg in de ban. De match Genk -Oostende werd in extremis afgelast omdat het veld niet bespeelbaar was. In Turnhout zakte de tent van de ijspistein, gelukkig zonder slachtoffers. Her en der waren problemen mettakken en bomen op de weg. In Deurne ontspoorde een tram door desneeuwophoping. De strooidienstenstrooiden al 1257 ton zout. Er wordt ook vandaag nog gewaarschuwd voorgladde wegen. Pas dus je rijstijl aan. In de Franse Alpen zaten gisteren meer dan 15.000 auto's vast in de sneeuw, vooral toeristen. Toch komt de eerste winterprik laat, volgens Matienko. "De voorbije jarennoteerden we de eerste winterprikal eind november of begin december."(De Zondag /SB/ maf)