Het net beslaat 331 kilometer spoor, verspreid over de kust (143 km), Antwerpen (126 km) en Gent (62 km). De Lijn merkt dat de traminfrastructuur minder betrouwbaar wordt, wat grote gevolgen heeft voor de tevredenheid van reizigers, de exploitatiekost en het imago van het openbaar vervoer.

'Er komt nu een grote inhaaloperatie, zoals de stadsbesturen terecht gevraagd hebben', zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) in de krant. Zo staat aan de kust een vernieuwing gepland van het 11 kilometer lange traject tussen Oostende en Middelkerke. Volgens Weyts illustreert de investering dat 'Vlaanderen als nooit tevoren investeert in openbaar vervoer'.

Het net beslaat 331 kilometer spoor, verspreid over de kust (143 km), Antwerpen (126 km) en Gent (62 km). De Lijn merkt dat de traminfrastructuur minder betrouwbaar wordt, wat grote gevolgen heeft voor de tevredenheid van reizigers, de exploitatiekost en het imago van het openbaar vervoer. 'Er komt nu een grote inhaaloperatie, zoals de stadsbesturen terecht gevraagd hebben', zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) in de krant. Zo staat aan de kust een vernieuwing gepland van het 11 kilometer lange traject tussen Oostende en Middelkerke. Volgens Weyts illustreert de investering dat 'Vlaanderen als nooit tevoren investeert in openbaar vervoer'.