Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bijna zes maanden geleden ging de gevangenis van Leuze open. De instelling heeft een capaciteit van 312 gedetineerden. Vandaag verblijft er slechts een zeventigtal mensen. "Moeilijk te begrijpen dat daar meer dan tweehonderd plaatsen gewoon niet worden ingevuld", zegt Gino Hoppe van de socialistische vakbond ACOD.

Hetzelfde doet zich voor in de gevangenis van Beveren. Daar is ook plaats voor 312 gedetineerden, maar er wonen er ongeveer 200.

Tekort aan cipiers

Dat de cellen onerbenut zijn, heeft te maken met het tekort aan cipiers. Het aantal gevangenen hangt af van het aantal bewakers. Maar omdat de federale overheid het aantal aanwervingen bij alle diensten beperkt, zijn er momenteel te weinig cipiers om in Beveren en Leuze de volledige capaciteit te benutten.

Die driehonderd extra plaatsen zouden de overbevolking in de andere gevangenissen gevoelig kunnen verminderen.

(Belga/RR)

Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.Bijna zes maanden geleden ging de gevangenis van Leuze open. De instelling heeft een capaciteit van 312 gedetineerden. Vandaag verblijft er slechts een zeventigtal mensen. "Moeilijk te begrijpen dat daar meer dan tweehonderd plaatsen gewoon niet worden ingevuld", zegt Gino Hoppe van de socialistische vakbond ACOD. Hetzelfde doet zich voor in de gevangenis van Beveren. Daar is ook plaats voor 312 gedetineerden, maar er wonen er ongeveer 200. Dat de cellen onerbenut zijn, heeft te maken met het tekort aan cipiers. Het aantal gevangenen hangt af van het aantal bewakers. Maar omdat de federale overheid het aantal aanwervingen bij alle diensten beperkt, zijn er momenteel te weinig cipiers om in Beveren en Leuze de volledige capaciteit te benutten. Die driehonderd extra plaatsen zouden de overbevolking in de andere gevangenissen gevoelig kunnen verminderen.(Belga/RR)