Daarmee is de leraar verzekerd tegen de schade die hij binnen en buiten de schoolmuren oploopt, schrijft Gazet van Antwerpen.

Geweld neemt toe

Verzekeraar Ethias biedt de polis, die 25 euro kost, al twaalf jaar aan. De polis richt zich specifiek op leerkrachten. Vandaag de dag beschikken al zo'n 30.000 leerkrachten over een 'geweldpolis', 3.000 meer dan in 2008, luidt het.

Of het geweld op school toeneemt, kan Ethias niet zeggen, maar bij het Steunpunt Ongewenst Gedrag op School, dat in opdracht van het ministerie van Onderwijs werkt, klinkt het van wel. Daar merken ze een stijging van het aantal geweldoproepen in scholen: vorig schooljaar kwamen er 217 meldingen van geweld binnen, tien procent meer dan in de jaren ervoor. (Belga)

Daarmee is de leraar verzekerd tegen de schade die hij binnen en buiten de schoolmuren oploopt, schrijft Gazet van Antwerpen. Geweld neemt toe Verzekeraar Ethias biedt de polis, die 25 euro kost, al twaalf jaar aan. De polis richt zich specifiek op leerkrachten. Vandaag de dag beschikken al zo'n 30.000 leerkrachten over een 'geweldpolis', 3.000 meer dan in 2008, luidt het. Of het geweld op school toeneemt, kan Ethias niet zeggen, maar bij het Steunpunt Ongewenst Gedrag op School, dat in opdracht van het ministerie van Onderwijs werkt, klinkt het van wel. Daar merken ze een stijging van het aantal geweldoproepen in scholen: vorig schooljaar kwamen er 217 meldingen van geweld binnen, tien procent meer dan in de jaren ervoor. (Belga)