De ministerraad heeft beslist om de aanwezigheid van militairen op straat in het kader van de terreurdreiging met drie weken te verlengen. Bij de verlaging van het niveau van de terreurdreiging van 3 naar 2 werd beslist om het contingent militairen in te krimpen van 300 naar 210. Dat gold voor een periode van 30 dagen, maar aangezien de einddatum in de paasvakantie viel, boog de regering zich nu reeds over het dossier.

Bedreiging Luikse justitiepaleis

Wel is aan het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse OCAD gevraagd om binnen twee weken een nieuwe analyse te maken, zo kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan. Volgens hem kan de nieuwe specifieke bedreiging voor het Luikse justitiepaleis binnen het contingent van de 210 militairen opgevangen worden. (Belga/WB)

De ministerraad heeft beslist om de aanwezigheid van militairen op straat in het kader van de terreurdreiging met drie weken te verlengen. Bij de verlaging van het niveau van de terreurdreiging van 3 naar 2 werd beslist om het contingent militairen in te krimpen van 300 naar 210. Dat gold voor een periode van 30 dagen, maar aangezien de einddatum in de paasvakantie viel, boog de regering zich nu reeds over het dossier. Wel is aan het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse OCAD gevraagd om binnen twee weken een nieuwe analyse te maken, zo kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan. Volgens hem kan de nieuwe specifieke bedreiging voor het Luikse justitiepaleis binnen het contingent van de 210 militairen opgevangen worden. (Belga/WB)