Uit cijfers van het nieuwe centrale registratiesysteem blijkt dat 3.300 leerlingen niet op de schoolbanken zaten op een vrijdag vlak voor de vakantie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het nieuwe registratiesysteem werd door onderwijsminister Pascal Smet (SP.A) in het leven geroepen om een zicht te krijgen op het luxeverzuim aan de vooravond van de schoolvakanties.

Kerstvakantie

Minister Smet wijst erop dat het gaat om slechts 0,3 pct van de 420.000 lagereschoolkinderen en 0,45 pct van de 450.000 leerlingen in het secundair.

Hij vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken. "Misschien zien we bij de kerstvakantie heel andere cijfers", oppert hij. Smet wil de afwezigheden dit schooljaar verder opvolgen, om op basis van het volledige plaatje zijn beleid te evalueren en eventueel bij te sturen. (Belga/TV)

Uit cijfers van het nieuwe centrale registratiesysteem blijkt dat 3.300 leerlingen niet op de schoolbanken zaten op een vrijdag vlak voor de vakantie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het nieuwe registratiesysteem werd door onderwijsminister Pascal Smet (SP.A) in het leven geroepen om een zicht te krijgen op het luxeverzuim aan de vooravond van de schoolvakanties. Minister Smet wijst erop dat het gaat om slechts 0,3 pct van de 420.000 lagereschoolkinderen en 0,45 pct van de 450.000 leerlingen in het secundair. Hij vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken. "Misschien zien we bij de kerstvakantie heel andere cijfers", oppert hij. Smet wil de afwezigheden dit schooljaar verder opvolgen, om op basis van het volledige plaatje zijn beleid te evalueren en eventueel bij te sturen. (Belga/TV)