Na een urenlange ondervraging heeft de Leuvense onderzoeksrechter de 26-jarige man onder aanhoudingsmandaat geplaatst die afgelopen nacht in zijn woning in Tienen zijn 25-jarige vrouw en zijn twee jonge kinderen van 1,5 en 7 jaar oud gedood heeft.

De man heeft bekend het drietal om het leven te hebben gebracht. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Leuven.

Motief

"De verdachte heeft bekentenissen afgelegd. Na de moorden heeft hij zichzelf verwondingen toegebracht in een poging om zich van het leven te beroven. Het motief voor zijn daad is te zoeken binnen de relationele sfeer tussen de echtgenoten.

Uit het verslag van de wetsdokter blijkt dat de vrouw door messteken om het leven is gebracht. Het verslag van de arts over de kinderen is nog niet klaar.

De man wordt overgebracht naar de gevangenis. Verdere hospitalisatie is niet meer nodig", aldus de Leuvense parketwoordvoerder Sarah Callewaert. (Belga/EE)

Na een urenlange ondervraging heeft de Leuvense onderzoeksrechter de 26-jarige man onder aanhoudingsmandaat geplaatst die afgelopen nacht in zijn woning in Tienen zijn 25-jarige vrouw en zijn twee jonge kinderen van 1,5 en 7 jaar oud gedood heeft. De man heeft bekend het drietal om het leven te hebben gebracht. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Leuven. Motief "De verdachte heeft bekentenissen afgelegd. Na de moorden heeft hij zichzelf verwondingen toegebracht in een poging om zich van het leven te beroven. Het motief voor zijn daad is te zoeken binnen de relationele sfeer tussen de echtgenoten. Uit het verslag van de wetsdokter blijkt dat de vrouw door messteken om het leven is gebracht. Het verslag van de arts over de kinderen is nog niet klaar. De man wordt overgebracht naar de gevangenis. Verdere hospitalisatie is niet meer nodig", aldus de Leuvense parketwoordvoerder Sarah Callewaert. (Belga/EE)