Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De 22 veroordelingen van de beklaagde kwamen aan het licht door een blik in het gemeentelijk inlichtingenbulletin. Dat houdt op gezag van Justitie alle politieveroordelingen bij. Maar de opname in het Centraal Strafregister loopt al vele jaren mank. In 2012 bedroeg de achterstand maar liefst zes jaar. Justitie slaagt er vooralsnog niet in die weg te werken, schrijft Het Laatste Nieuws. Nochtans is de betrouwbaarheid van het strafregister belangrijk, want iemand met een strafblad moet bij een volgende veroordeling zwaarder gestraft worden.

D'Hondt beval het parket de directeur van het strafregister te verhoren. Die man, Vincent Cambier, is momenteel met vakantie. (Belga/TV)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De 22 veroordelingen van de beklaagde kwamen aan het licht door een blik in het gemeentelijk inlichtingenbulletin. Dat houdt op gezag van Justitie alle politieveroordelingen bij. Maar de opname in het Centraal Strafregister loopt al vele jaren mank. In 2012 bedroeg de achterstand maar liefst zes jaar. Justitie slaagt er vooralsnog niet in die weg te werken, schrijft Het Laatste Nieuws. Nochtans is de betrouwbaarheid van het strafregister belangrijk, want iemand met een strafblad moet bij een volgende veroordeling zwaarder gestraft worden. D'Hondt beval het parket de directeur van het strafregister te verhoren. Die man, Vincent Cambier, is momenteel met vakantie. (Belga/TV)